Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....
Bezlepkový cícerový šalát s tofu
Nakrajany por, tofu a postruhanu mrkvu na olej oprazte, kym mrkva nebude makka. Tofu...
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...
(Ne)tradičné pestrofarebné šúľance s ovocím
Domáce šúľance sú pre mňa nielen klasika, ktorá nikdy neomrzí, ale aj spomienka na babičku, ktorá pri všetkej skromnosti, mnohokrát aj z mála, vykúzlila neskutočné dobroty....
Krúpy s hydinovými žalúdkami
Prebraté a umyté krúpy varíme v osolenej vode s kúskom masla na miernom ohni. Umyté...
Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...
Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom
Pripravený dnes k obedu podľa vlastnej chuti.
Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....
Falošné moravské koláče bez lepku
Moravské koláče milujeme. Sú mäkučké, voňavé, chutia božsky a dajú sa pripraviť s plnkami z našich národných pokladov - makovou, tvarohovou a orechovou....
Jabĺčkové smažienky
Jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovníky a nakrájame na hrubšie kolieska. Cesto si pripravíme tak, že...
Orechovo–mrkvová pečená dobrota
Žĺtky vymiešame s 2/3 cukru, škoricou a citrónovou šťavou a za stáleho miešania pridáme uvarenú postrúhanú mrkvu....
Knedľový nákyp so zeleninou
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....
Jemnučké guľky
Najprv nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ju spolu s mliekom za stáleho miešania a pri miernej teplote...
Kuracie prsia s rebarborou
Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...
Bezlepkové mačacie jazýčky, ktoré potešia nejeden maškrtný jazýček
Túto pochúťku si nemusíte pripraviť iba počas Vianoc, ako naznačuje fotka. Tento dezert je vhodný...
Karfiolový krém s pekanovým pečivom
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme...
Čučuriedkový koláč s levanduľovým olejom
Oslaďte si dnešný deň s kúskom elegancie a vintage štýlu. Spojením dvoch diametrálne odlišných ingrediencií vykúzlite...
Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré
Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.
Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....
Špagety z chladničky
Keď neviem čo variť, pozriem do chladničky a začínam variť. Tieto špagety na obed chutili...
Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do...
Zelené kuracie stehienka
Rcp je variací na králičí stehýnka podle maminky známého zpěváka Jožky Šmukaře
Orechové sušienky s rozmarínom
Toto je veľmi podobný recept , ktorý som zdieľala naposledy, len namiesto pekanových orechov sa...
Pak choi s hlivou ustricovou
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).