Tvarohovo-perníčkový koláč

teniska - fotkateniska, 26. septembra 2014
Tvarohovo-perníčkový koláč
Foto: teniska

Kakaový korpus s tvarohovým krémom s netradičnou prímesou

20 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
2 ks
60 g
48 g
12 g
2 PL
Krém:
1 téglik
1 téglik
1 ČL
1 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielka s trošinkou soli, do snehu pridáme cukor a šľaháme opäť na tuhý lesklý sneh. Pridáme žĺtka, olej. Zašľaháme a pridáme preosiate kakao a múku. Na nízkych otáčkach všetko zašľaháme. Vylejeme na olejový plech a pri 150°C pečieme cca 30minút.

  2. 2

    Krém pripravíme zmiešaním všetkách ingrediencií. Perníček (nie ten plnený, ale taký máčaný v čokoláde, veľkosť cca dlane) nakrájame na drobné kocečky a nasypeme do tvarohu. Premiešame. Dáme na koláč a dáme chladiť do chladničky.

    Tvarohovo-perníčkový koláč - obrázok 2

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
ja myslím, že v rozpise ingrediencií je to dosť zreteľné :-) ale možno nie, takže je to 1 ČL KORENIA na perníky a plus namrvený a nakrájaný jeden kúpený PERNÍK.

Pridaj komentár k receptu: