
Cestoviny na zeleno
Mám rada cestoviny na akýkoľvek spôsob, preto inšpirácia aj pre ostatných :-)

Ovsená pochúťka
Tento recept si pripravujem hlavne na raňajky. Je rýchly, nenáročný, zdravý a hlavne veľmi...

Štika dušená na zelenině
Dušené a vařené ryby jsou součástí mnoha diet, takže i tento recept se může zařadit jako...

Granadírsky pochod na môj spôsob + uhorkový šalát
Z nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na...

Slivkovo-mandľové mafiny
Mali sme s priateľom neodolateľnú chuť na sladké, tak aby neboli výčitky svedomia tak som vymyslela...

Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

Medovníkové zvončeky
Na dosku preosejeme múku, pridáme cukor, orechy, prášok do pečiva, klinčeky, škoricu,...

Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Pangacius celkom zdravo
Dnes som dostal chuť na ryby tak som prehrabal mrazák či tam niečo nieje a našlo sa....

Dezert Tom Selleck
Predohrejeme si rúru na 175 °C. V miske si zmiešame maslo, cukor a múku (som...

Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, ...

Cesnaková polievka
Urobiť bešamel, pridať nastrúhaný cesnak, bujón a povariť 10 minút.

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Mandľové vanilkové rožteky
Recept je prastarý, na psacím stroji psaný mým dědečkem, který se narodil v roce 1893....

Sójová polievka s klobásou
Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo...

Prekladané zemiaky
Nakrájame si zemiaky na krúžky. Rajčiny, papriku a cibuľu na kolečká. Na pekáč si dáme trochu oleja...

Cestovinový šalát
Uvaríme cestoviny a pootvárame konzervy :) Šunku nakrájame na kocky, syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Všetko...

Mandarínkový koláčik
Recept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho...

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

Taštičky s hráškovou plnkou a hovädzími plátkami
Cesto: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky....

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...