Jedná sa o chutný pokrm, už keď ho vytiahnete z rúry. Nasledujúci deň, keď sa chuti ingrediencií premiešajú, je však ešte lepší. Ak dávate Zobraziť celý popisJedná sa o chutný pokrm, už keď ho vytiahnete z rúry. Nasledujúci deň, keď sa chuti ingrediencií premiešajú, je však ešte lepší. Ak dávate prednosť maffinom bez tuku, nahraďte repkový olej 80 ml jablkovej šťavy a použite 6 vaječných bielkov namiesto celých vajec.
porcií
na 180 °C
Suroviny
140 g |
|
140 g |
|
150 g |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
3 ks |
|
120 ml (alebo mlieko zmiešané s 1/2 ČL octu odstáteho 5 minút) |
|
80 ml |
|
2 ČL |
|
220 g , najemno nastrúhaná |
|
1 ks , stredne veľké |
|
80 g |
|
60 g sekané |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru. pripravte si 12 malých foriem na muffiny, použite sprej na pečenie alebo papier.
- 2
V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, jedlú sódu a škoricu.
- 3
V ďalšej mise zmiešajte vajcia, cmar, olej a vanilku a do tejto zmesi pridajte mrkvu, jablko, hrozienka a orechy. Zmes pridajte do múky a mieste pokiaľ sa všetko nespojí.
- 4
Cesto dajte do foriem. Pečte asi 30 minút alebo tak dlho, až vytiahnete špáradlo zapichnuté do cesta čisté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu