Muffiny s mrkvou a hrozienkami

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012

Jedná sa o chutný pokrm, už keď ho vytiahnete z rúry. Nasledujúci deň, keď sa chuti ingrediencií premiešajú, je však ešte lepší. Ak dávate Zobraziť celý popisJedná sa o chutný pokrm, už keď ho vytiahnete z rúry. Nasledujúci deň, keď sa chuti ingrediencií premiešajú, je však ešte lepší. Ak dávate prednosť maffinom bez tuku, nahraďte repkový olej 80 ml jablkovej šťavy a použite 6 vaječných bielkov namiesto celých vajec.

12 muffinov
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

140 g
140 g
150 g
2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
3 ks
120 ml (alebo mlieko zmiešané s 1/2 ČL octu odstáteho 5 minút)
80 ml
2 ČL
220 g , najemno nastrúhaná
1 ks , stredne veľké
80 g
60 g sekané
2 ČL




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru. pripravte si 12 malých foriem na muffiny, použite sprej na pečenie alebo papier.

  2. 2

    V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, jedlú sódu a škoricu.

  3. 3

    V ďalšej mise zmiešajte vajcia, cmar, olej a vanilku a do tejto zmesi pridajte mrkvu, jablko, hrozienka a orechy. Zmes pridajte do múky a mieste pokiaľ sa všetko nespojí.

  4. 4

    Cesto dajte do foriem. Pečte asi 30 minút alebo tak dlho, až vytiahnete špáradlo zapichnuté do cesta čisté.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia