Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Placky zo syrovej kaše

Bezmäsité jedlá

Chutná obmena rôznych placiek.

prazdny

Jemná slanina k chlebu

Bravčové mäso

Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...

prazdny

Rýchly jablkový závin z kysnutého cesta

Koláče

Tento závin je síce z kysnutého cesta, ale nakoľko ani kvások, ani cesto sa nenecháva kysnúť, je veľmi rýchlo hotový....

prazdny

Krásny vianočný anjel

Dezerty

cesto :vyšlaháme vajíčka s cukrom, pridáme med a sódu bikarbónu, koreniny a postupne pridávame múku....

prazdny

Grilované ovocie s mascarpone

Dezerty

Melón nakrájame na hrubé kolieska (cca 1, 5 cm) a potom na štvrtiny. Broskyne rozpolíme a...

prazdny

Kou Kou (kju kju)

Bezmäsité jedlá

Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....

prazdny

Opečené guľky aj do kosťovice

Prílohy

Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...

prazdny

Jednozrnkový chlebík

Bezmäsité jedlá

Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...

prazdny

Piparkakut alebo medovníky na fínsky spôsob

Dezerty

S trochou znalostí cudzích jazykov nie je vôbec ťažké nájsť recept na niečo ako piparkakut. O...

prazdny

Lievance s tofu a avokádom

Bezmäsité jedlá

Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...

prazdny

Sečka 7 (musli)

Dezerty

Možno si niekto z pamätníkov spomenie na produkt "granola" z dôb neskorých rokov osemdesiatych. Dnes ho...

prazdny

Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne

Hlavné jedlá

Včera mi moji milí priniesli pekný darček, jedného obrovského kozáka. taký bol krásny čistučký, že...

prazdny

Bezlepkové keksíky z arašidového masla

Dezerty

Upečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány....

prazdny

Pstruh s oštiepkom a so špenátom

Hlavné jedlá

Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...

prazdny

Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami

Hlavné jedlá

K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma....

prazdny

Čučoriedková pochúťka

Dezerty

Veľmi chutná a ľahká príprava. Myslím že by to zvládlo už aj šikovné 8 ročné dieťa....

prazdny

Kroketky so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Je to ľahké a určite poteší :-)

prazdny

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

Šaláty

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

prazdny

Fit makovo-višňové muffiny

Koláče

Banán rozpučíme vidličkou, pridáme vajcia, med, mletý mak a všetko dobre vymiešame. Nakoniec...

prazdny

Vianočné čipôčky

Dezerty

Recept na lacnú a rýchlu prípravu suchého pečiva z letáku MILK- AGRO SABI. Bez vajíčok.

prazdny

Grilované broskyne s rukolou a mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Z oleja, medu a citrónovej šťavy pripravte zálievku na šalát. Broskyne rozkrojte, vyberte kôstku...

prazdny

Karfiolové cesto na pizzu

Bezmäsité jedlá

Ak si strážite príjem sacharidov a dostali ste chuť na pizzu, toto môže byť dobrým riešením....

prazdny

Jablková polievka s rybou

Bezmäsité jedlá

Sú tu použité netradičné suroviny dokopy a je to diétne, rychlovka.

prazdny

Ovocný mix

Dezerty

očistite jablká, pomaranče, hruška a banány.

prazdny

Treska so zemiakovou kôrkou

Hlavné jedlá

Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Losos so zeleninou

Hlavné jedlá

Mne najviac chutí losos na pare. Je krehký a šťavnatý.

prazdny

Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme...