Jablková torta s mandľami
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 19. marca 2014
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
225 g |
|
150 g |
|
75 g |
|
1/2 ks |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
150 g izbovej teploty |
|
150 g |
|
150 g (3,5 ks) |
|
30 g |
|
30 ml |
|
150 g |
|
1 kg |
|
3 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Zmiešame múku, práškový cukor a studené maslo a rukami zmes rozmrvíme na mrveničku. Pridáme polovicu vajca a zamiesime cesto, ktoré necháme vychladnúť 10 minút v mrazničke.
- 2
Medzitým ošúpeme a zbavíme jadier všetky jablká a každé rozdelíme na osem mesiačikov. Plnku pripravíme zmiešaním masla a cukru do, ktorého vmiešame vanilku, brandy. Postupne pridávame vajcia a miešame mixérom na malých otáčkach. Suché ingrediencie (mandle, múku ) pridáme nakoniec.
- 3
Z chladničky vyberieme odstáte cesto a rozvaľkáme ho na placku s hrúbkou 2,5 až 3 mm a vložíme do štandardnej okrúhlej alebo hranatej formy. Navrch cesta dáme mandľovú plnku a dobre rozotrieme. Navrch poukladáme mesiačiky jabĺk a posypeme škoricovým cukrom a pečieme na 170 – 180 °C asi 40 až 50 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy a ozdobíme mandľovými lupienkami a rezmi červeného jablka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu