
Zapečené lístočky so syrom
špagety už u nás doma nejdu-tak robievam hoc aké cestoviny ktoré mám doma-moja malá ich nazvala listočkami-je...

Cesnakovo-zázvorový kaprík
Ryby miluji na všechny způsoby, takže když mi kamarádka volala, jestli nechci 2 menší kapříky,...

Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

Jahňacie stehno plnené špenátom a šampiňónmi
Keď som sa prvýkrát dostala k jahňaciemu mäsu, hľadala som recepty, ale bola som prekvapená ako málo som ich našla. Tak som experimentovala a vznikol tento recept....

Miniterrina takmer francúzska
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...

Dolky netradične
Cvikla je mojím favoritom. dala som ju aj do cesta na dolky. výsledok výnimočný.

Slivkové knedle s makom a medom
Slivkové gule pripravené zo zemiakového cesta, ochutené makom a medom pre všetkých, ktorí ľúbia sladký...

Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...

Vianočné stromčeky
Múku, soľ a kypriaci prášok spolu s cukrom /150g/, škoricou, žĺtkom a kúskami masla...

Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom
Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú...

Satay s arašidovou omáčkou
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...

Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme...

Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...

Marinovaná pečená paprika
Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.

Rezancová polievka
Uvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa rýchla!...

Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...

Špenátovo-smotanové mušle
Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí....

Pstruh v čipsoch na špenáte
Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...

Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a...

Chrbát z mladého prasiatka s hrachovým pyré
Chrbát z mladého prasiatka (karé) osolíme, okoreníme a marinujeme cez noc s cesnakom a bylinkami, ...

Zuppa Pavesse
Pri príprave tohoto jedla som sa nechal inšpirovať receptom z knihy Vajce. Uvádza sa tam, že jedlo...

Rozmarínové zemiaky
Zemiaky ošúpeme a z jednej strany prerežeme na veľa tenkých plátkov. Medzi ne povkladáme na veľmi...

Tekvicové semienka s vínom
Tieto fotky mám asi týždeň už prichystané... a teraz keď tu je diskusia o...

Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...