Tento recept som našla v jednej veľmi zdravej vitamínovej kuchárke, trošku som ho upravila a už som ho stihla realizovať 2x, raz čučoriedkami a Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednej veľmi zdravej vitamínovej kuchárke, trošku som ho upravila a už som ho stihla realizovať 2x, raz čučoriedkami a raz s hrozienkami a brusnicami. Výsledkom som bola príjemne prekvapená.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks |  | 
| 50 g |  | 
| 50 g |  | 
| 300 g |  | 
| 250 g |  | 
| 200 g |  | 
| 50 g (alebo obyčajný) |  | 
| 4 ks |  | 
| 1 štipka |  | 
| 60 g |  | 
| na vymastenie formy |  | 
| na vysypanie formy |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Rozpis je pôvodný. Moje zmeny, v texte. Citrón umyjeme, osušíme, z polovice ostrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Na panvici, na 1 čl masla opražíme sezam. Čučoriedky umyjeme a osušíme. (Prvýkrát som mala kompót, ten som nechala odkvapkať, druhýkrát som namočila sušené hrozienka a brusnice) Tofu rozmixujeme so smotanou. ( Ja som dala 2 ks tofu po 180g- teda viac ako v recepte a smotanu som použila šľahačkovú)   
- 
                                                    2
                                                    Zvyšné maslo vymiešame s cukrom ( ja som mala iba klasický biely a dala som ho raz toľko-máme radi sladšie :-) ). Žĺtky oddelíme od bielkov, žĺtky po jednom pridávame k maslovej hmote. Pridáme rozmixované tofu, potom citrónovú šťavu a kôru (ja som nestrúhala čerstvú, použila som zo sáčku kúpenú)   
- 
                                                    3
                                                    K bielkom pridám štipku soli a ušľaháme tuhý sneh. Spolu so sezamom, čučoriedkami a strúhankou pridáme do cesta a dôkladne premiešame.   
- 
                                                    4
                                                    Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, uhladíme. Formu vložíme na spodnú lištu do Nepredhriatej rúry a pečieme pri 180° C asi hodinu. Prvýkrát sa mi to nezdalo a rúru som predhriala (bola som nedočkavá), a potom som musela dopekať. Druhýkrát, som to urobila ako vyššie a čuduj sa svete ono to fungovalo!   
- 
                                                    5
                                                    Takto vyšiel nákyp z rúry, najväčšia bitka bola na chrumkavých okrajoch :-) Tak, už len poliať dobrým kompótom, prípadne čerstvým ovocím a prajem priaznivcom zdravých jedál dobrú chuť!   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu