Roláda z jahodového cesta s vanilkovým krémom
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 23. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv rozmixujeme jahody. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame žĺtky, múku a kypriaci prášok a trocha premiešame. Potom zmiešame cesto s rozmixovanými jahodami.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút. Po upečení cesto stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- 3
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a spojíme s vychladeným pudingom. Vychladnutú roládu roztočíme, opatrne odstránime papier na pečenie a potrieme ju krémom. Trocha krému si necháme na zdobenie. Roládu opäť stočíme tak, aby spoj bol naspodku. Cukrárenskym vreckom ozdobíme vrch rolády krémom a dozdobíme ho rôznym ovocím podľa chuti.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu