Paradajkovo-salámové rizoto s chili

mecom - fotkamecom, 26. mája 2015
Paradajkovo-salámové rizoto s chili
Foto: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
1 ks
1 strúčik
250 ml
1 l
200 g
300 g drvená




Postup

  1. 1

    Nakrájame si nadrobno cibuľku a cesnak a orestujeme ich na olivovom oleji.

  2. 2

    Pridáme ryžu, dobre opečieme a zalejeme bielym vínom (0,5 kg ryže – 0,5 l bieleho vína). Víno necháme odpariť a za stáleho miešania pridávame vývar a drvené paradajky, až kým ryža nie je uvarená do polomäkka (na skus).

  3. 3

    Rizoto na záver zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a čerstvým chili. Podávame so strúhaným parmezánom a opečenými krúžkami salámy.

Diskusia k receptu