Foto: zuzlik0402
Keď sa mi zvýši smotana na varenie.
porcie
príprava
Postup
-
1
V osolenej vode si uvaríme cestoviny.
- 2
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a na tenké plátky nakrájaný cesnak, pridáme scedené šampióny, najlepšie malé vcelku a väčšie prekrojené len na polovicu. Trošku ich popražíme a podlejeme troškou vína. Len toľko, aby olej prestal "šušťať" a bolo cítiť vôňu vína, nesmie prebiť smotanovú chuť omáčky.
- 3
Po chvíľke dusenia vlejeme smotanu, pridáme miernu lyžičku vegety, štipku oregána a tavený syr a na miernom ohni varíme, kým trošku nezhustne. Môžeme pridať aj nadrobno natrhanú šunku. Na tanieri posypeme ešte strúhaným syrom.
- 4
Poznámky: Dosoliť podľa chuti - podľa toho a akom slanom náleve boli šampióny a nakoľko slaný syr použijeme do omáčky. Omáčka je dosť sýta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu