Smotanové cestoviny s vôňou vína

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 17. januára 2013

Keď sa mi zvýši smotana na varenie.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

 veľké
1 ks
2 strúčiky
1 konzerva
250 ml
 strúhaný




Postup

  1. 1

    V osolenej vode si uvaríme cestoviny.

  2. 2

    Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a na tenké plátky nakrájaný cesnak, pridáme scedené šampióny, najlepšie malé vcelku a väčšie prekrojené len na polovicu. Trošku ich popražíme a podlejeme troškou vína. Len toľko, aby olej prestal "šušťať" a bolo cítiť vôňu vína, nesmie prebiť smotanovú chuť omáčky.

  3. 3

    Po chvíľke dusenia vlejeme smotanu, pridáme miernu lyžičku vegety, štipku oregána a tavený syr a na miernom ohni varíme, kým trošku nezhustne. Môžeme pridať aj nadrobno natrhanú šunku. Na tanieri posypeme ešte strúhaným syrom.

  4. 4

    Poznámky: Dosoliť podľa chuti - podľa toho a akom slanom náleve boli šampióny a nakoľko slaný syr použijeme do omáčky. Omáčka je dosť sýta.

Diskusia k receptu

ancicka
Aj toto je fajn,ja si robím domáce cestoviny a to je chutnejšie.
mirkamt
... a chutilo nám :-) takže aj tvoje sú určite výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia