Pečené kurča s cícerovou plnkou

eff - fotkaeff, 5. februára 2012
Pečené kurča s cícerovou plnkou
Foto: eff
6
porcií
90 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1700 g vykostené
300 g
100 g
100 g
20 g
6 ks
1 PL
4 ks
2 ks
100 g
2 PL
2 PL sušená
1 KL
1/3 KL
1 PL alebo solčanka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred namočený cícer uvaríme do mäkka - popučíme pučítkom na zemiaky, pridáme v slanej vode uvarené - ocedené krúpky a sójovu drť, ktorú vopred namočíme do 1litra vriacej vody (bez bujónu!). Ďalej pridáme na masle spenenú cibuľu.

    Pečené kurča s cícerovou plnkou - obrázok 1
  2. 2

    Do zmesi pridáme nasekané slivky a dubáky, vajcia, jogurt, parmezán, petržlenovú vňať, cesnak, mleté korenie a vegetu.

    Pečené kurča s cícerovou plnkou - obrázok 2
  3. 3

    Zmes premiešame...

    Pečené kurča s cícerovou plnkou - obrázok 3
  4. 4

    Vykostíme kurča...

    Pečené kurča s cícerovou plnkou - obrázok 4
  5. 5

    Vykostené kurča naplníme zmesou, posolíme, zviažeme niťou a dáme piecť na 180 stupňov.

    Pečené kurča s cícerovou plnkou - obrázok 5
  6. 6

    Upečené kurča podávame s prílohou podľa vlastného výberu. My sme si zo zostatku plnky opiekli placky na panvici.

    Pečené kurča s cícerovou plnkou - obrázok 6
  7. 7

    Buon Apetit ;)

    Pečené kurča s cícerovou plnkou - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Pečené

Diskusia k receptu

bejgi
tá plnka sa mi páči, ukladám do KK a to kurča asi nieje z Číny? Vyzerá domácky :))))
llilla
ste sa zalizovali čo!? ty pučítko :DD kurča veľké ako hus! :)) šikovný je ten tvoj muž! :))
sportak
Tak to musí byť úžasné, cícer mám veľmi rád. Gratulujem Ti k tomuto pre mňa inšpirujúcemu receptu. Vyskúšam čo najskôr a podám správu.
alexdidi
Plnka musí byť výborná,cícer milujem,tak vyskúšam....
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
Ohohooo, ďakujeme veľmi pekne za pozitívne reakcie. Tak ste nás namotali, budeme teda pridávať aj ďalšie naše kumšty z podvarešky:)). Plnka bola naozaj mňam, odporúčam aj vegetariánom len tak zapečenú v niečom, aby nezoschla.
bejgi - máš pravdu, z Číny to kurča nie je:))
llilla - pučítko je v poho názov, či? :))))
maria7
Plnka je velmi zaujimava, musi byt aj chutovo vynikajuca .Dakujem, si uzasna ,ze si pridala tak velmi zaujimavu pre mna zvlastnu plnku do kurcata. Najblizsie vyskusam. Eraserhead, som nesmierne rada ze sa ti zda tento recept pekny,ze k nemu nemas pripomienku,lebo si velmi mnoho receptov kritizoval.Precitala som si celu radu tvojej kritiky na recepty, ktore boli dane na varechu. Ja som tiez nedavno pridala recept Lahky rybaci salat. Tvoja kritika bola : neviem ,neviem ak ozaj byvas pri mori, skus sa opytat domorodcov, mne ako "Lahky salat" rozhodne nepride. Tak, ja som rybaci salat dala na Slovensku varechu a nie domorodcom do Australie. Nezabudaj, ze kazdy narod ma svoju mentalitu. Pre zaujimavost, mam suseda domorodca styri domy od nas a navtevujeme sa. Je to velmi inteligentny clovek,ktoreho manzelka je z Noveho Zelandu povodom Holandanka.A napriek tomu,ze ty si velmi zaujaty na pridavanie vegety do jedal,tak aj oni hoci on je domorodec dochucuju jedla vegetou. Raz som im pripravila pecenu krkovicku, knedle a kyslu kapustu. Tak knedle nazval surovym chlebom a kapustu, iba ochutnal, ta mu tiez nechutila,ale na veci je zaujimave, ze rybaci salat a nakladane haringy si pripravuju aj oni, hoci je to kysle. Uvediem dalsi priklad : Ked som robila v jednej restauracii a hlavny sefkuchar mi dal recept na uvarenie Hungarian Goulash with Noodles and sauteed green beans & bacon. V Slovencine : Madarsky gulas zo sirokymi rezancami a orestovanou zelenou fazulkou a slaninou. Tento recept ma zaskocil, mne to velmi nechutilo, ale hostom ano. Tak je svata pravda Eraserhead, kolko ludi, tolko chuti a kazdy kraj, iny mrav.Ja som pridala ten recept na rybaci salat,tak ako som ho dostala od znameho a kto nechce,nemusi ho robit, ani pridavat vegetu. Ja som tiez robila podla tvojho receptu rybu Pazma v soli a musim podotknut, ze dvakrat a to prvykrat a posledny raz. Pre nas to bolo slane a nam to nechutilo, ale urcite niektorym ano. Pritom som vyskusala viacej tvojich receptov najme z ryb a plodov mora a chutili vyborne.Kazdy mame svoju chut. A ci ozaj byvam pri mori, tak bud tak laskavy, zober si mapu Australie, najdi si stat Queensland a Hervey Bay a ta Ta presvedci, ci je to pri mori. Popripade daj na varechu tvoju addressu e- mailu a ti poslem fotografie nachytanych ryb. Kto by mal zaujem o kritiku na spusta receptov, ktore boli pridane na varechu, nech si klikne na eraserhead. Je to skvele povzbudenie najme pre mladych zaciatocnikov varenia, dakujem.
mata3636
ohó, tak toto nemalo chybu, @maria7. len neviem, či ťa teraz tí, ktorí obdivujú eraserhead-a, neukameňujú. som zvedavá, kto sa do teba pustí. tu je to celé čudné, niekto kritizuje stále, dookola a nepríjemne a nič, ešte mu "zatlieskajú" a niekto je hned za svoju kritiku zvozený pod čiernu zem. tak som zvedavá, ako to bude v tvojom prípade
llilla
super @maria7... @eraserhead patri do kategorie prispievatelov "idem si pokritizovat!"... vsetci sme si tu uz asi zazili nejaku kritiku... aj taki ludia su medzi nami... z jeho komentu citit tu ironiu... chytajte sa ludia! urobite moj den krajsim... netreba si ich vsimat :) pri tomto recepte nie je nikde uvedene, ze patri do kategorie vegetarianskych... cize?
@eff zabudla som ta upozornit, ze sa vzdy najde niekto, kto recept skritizuje :)
marijanka712
Všetky ingrediencie v plnke sú netradičné aspoň pre mňa, ale zaujímavé a hlavne ten cícer sa mi tam páči proste tá plnka je pre mna výzva začať aj s niečim novším a netradičným.Ukladám do kk
Prečítala som si aj tieto +a- nepatrí sa recepty zvoziť , ved kolko ludí tolko chutí a ty si to nemusíš vybrať ked na to nemáš chuť prípadne vynechať ingredienciu, ktorá ti tam nepasuje recept - návod k niečomu čo ti chutí - ja by som si ovela radšej tu prečítala
či vám pritom nezhorela cibulka , alebo nezhorelo kurča , alebo mačka vám odhryzla z mäsa -neosočujte sa každý má právo na všetko a na nič tu varíme a ostanme pritom ste všetci zlatí, že sa delíte s nami o vaše rp.
llilla
presne tak @marijanka712... ingrediencie si treba prisposobit podla svojej chuti :) ja to tiez pisem k svojim receptom... musim sa priznat, ze som raz kritizovala nejaky recept... no uz si vobec nepamätam, ktory to bol :)) no islo o to, ze recept bol zaradeny do kategorie vegetarianskych a boli tam pouzite zivocisne produkty, ktore by tam urcite nemali byt ... ako napr. menu v restauraciach... bezmäsite jedla... halusky so slaninkou, klobaskou, syr so sunkou... a vela dalsich
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
chech:) zvláštne, ja som si žiadnu kritiku nevšimla. :)) Tak ešte raz Dobrú chuť vospolok ;) ...
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
@marijanka712 Vďaka. odporúčam skúšať nové dobroty ;) Zataľ nám nič neprihorelo. no a domáce zvieratká nemáme. stačí, že sme v čínskom horoskope tiger a opica:)))
llilla
zatial ziadna priama kritika :) musite prispiet dalsimi pochutkami :)
sportak
eff, dnes som pripravil obed podľa tvojho návodu. Mám len jednu takú úplne malilinkú výhradu. Tej plnky bolo nadmieru. Avšak výhoda bola tá, že jej bolo dosť. A tak som rcp zmenil: na dno pekáča som rozložil tri tretiny plnky, na to som poukladal naporcované kura a to som ešte pokryl zvyškom plnky. Do plnky som navyše pridal aj sušenú saturejku. Piekol som 80 minút pod alobalovou fóliou a na záverečných 10 minút som dal po odobratí fólie funkciu gril. Vynikajúce. P.s. Súhlasím s maria7.
jamarlen
nuž, keď tu niekomu chýba kritika - urobím vám tú radosť:)
v plnke sú vajíčka, smotana sójová drvina, cícer, krúpy, parmezán, atď, atď....z tých ingrediencií sa dá pripraviť kopu skvelých jedál bez toho, že by sa všetky nasekali do jedného hrnca, či kuraťa, či čohokoľvek......
je tu jedna kuchárka, ktorej časté komentáre znejú "taká dobrota a len z troch surovín...." úplne s ňou súhlasím...
keď sú vám pripomienky skúsených kuchárov na posmech, asi ste pojedli všetku múdrosť sveta, možno ako doplnok, čí prísadu ku tejto gebuzine....
mata3636
nie, nie, práveže všetci tí skúsení kuchári pojedli všetku múdrosť sveta a my ostatní sa z nich teraz pos...rieme. nikto nie je nikomu na posmech, každý vyjadruje svoj názor. a to, že niekto tvrdo presadzuje ten svoj, neznamená, že je jediný správny. ži a nechaj žiť
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
@sportak som potešená že chutilo ;) Vďaka. A parádne si si poradil so zvyškom.
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
@jamarlen ďakujem za kritiku :) "gebuzina":)) zaujímavé slovo v spojení s jedlom. určite používate aj "fuj", alebo "bué":))) Teda aspoň tak som si dovolila odhadnúť vaše vyjadrovanie. Samozrejme, že som nepojedla všetku múdrosť sveta, ale celého vesmíru a z radosťou oznamujem, že mi chutí. mňáááám ;)