Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C...
Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok....
Kokosová polievka
Kedže vačšina exotických jedál si vyžaduje často ingrediencie, ktoré sú u nás ťažko dostupné, preto som túto...
Jablkovo-kamilkové želé
mala som pár jabĺk, čo boli kvalitou vhodné jedine na koláč, či jablkovú výživu....
Báječný ovocný šalát s medovo-citrusovou zálievkou
Recept na môj obľúbený letný šalátik so zálievkou so skvelým ochuteným medom.
Pikantná, ale tiež voňavá dobrota
Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit...
Kuracie stehienka ako z FastFoodu
Milujem toto jedlo, pretože mi pripomína fastfoodove vyprážaninky, ale tieto sú o niečo lepšie, ...
Citrónová brokolicová polievka
Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu na kolieska a spolu podusíme na oleji. Pridáme očistené a...
Lätt šalát
Jednoduchý šalát z eidamu, paradajok, uhorky a olív, zaliaty olivovým olejom.
Sladké raňajky s orieškami a kakaom
Ovsené vločky premyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme sójovým mliekom približne 1 cm nad vločky...
Salát z čínského zelí s jablky
Tak hned na úvod. Podobný salát tu je a myslím že od jednoho ze šéfkuchařů, ...
Mäkučké bezlepkové briošky
Naše mäkučké bezlepkové briošky vás ohúria, verte nám. Neskutočne nadýchané a mäkké pečivká bez lepku si môžete upiecť kedykoľvek....
Quiche s ružičkovým kelom
Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky......
Slané pečivo
Všetko spolu zmiesiť, nechať odpočívať asi 1hod. Potom rozgúlať a vykrajovať rôzne menšie tvary, ...
Sladulinké orange soufflé
... už dlho som mala doma misky na sufflé a nevedela som čo s nimi...
Kakaové crinkles podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Upečte si drobné koláčiky podľa moderátorky Kvetky Horváthovej. Sú chutné nielen na pohľad, ale ulahodia...
Kurča po baskicky
Kurča rozdelíme na štvrtiny. Rajčiny ošúpeme a nakrájame, takisto očistíme a nakrájame ostatnú zeleninu.
Mafiny „red velvet“ z červenej repy
Upečenú červenú repu s olejom rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme jogurt, maslo, vajcia, ...
Zemiaky na paradajkách
Rcp vznikol čírou náhodou. V chladničke ostal zvyšok v kožke pečených zemiakov a zmäknuté tri paradajky....
Tvarohové chia nočky
Snažím minimalizovat mouku v jídlech a tak jsem uvařila do polévky tyhle lehounké nočky, velmi jemné...
Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....
Kávové uzlíky
Kysnuté cesto možno s trochu netradičnou príchuťou. S použitím trstinového cukru plnka ešte trochu skaramelizovala a...
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Horiaci guláš Attila
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a...
Šalát s jahodami a mozzarellou
U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj...
Domáce kokosové salónky
Určite sa oplatí urobiť túto dobrotu. Aktuálna pochúťka pre milovníkov kokosu.