Foto: jatanika
Modernejšia verzia tradičných placiek našich babičiek.
1
porcia
porcia
Suroviny
Na dve placky: | |
2 veľmi kopcovité lyžice |
|
podľa potreby |
|
|
|
1 natvrdo |
|
4 lyžice, - syr |
|
2 lyžice, strúhaná nahrubo |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z múky a vody (pridávame po troškách) zamiesime mäkké cesto, ktoré sa dá vaľkať. Ja som použila celozrnnú pšeničnú múku. Necháme odstáť aspoň 15 minút.
-
2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko.
-
3
Opečieme z oboch strán na rozpálenom kolečku na sporáku, príp. na suchej panvici. Hotové, ešte za horúca, pomastíme maslom z jednej alebo oboch strán.
-
4
Vajíčko nasekáme na kúsky, pridáme syr, premiešame. Osolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Zmes rozdelíme na upečené placky, pridáme cviklu, zatočíme a hneď podávame. Cviklu som dávala surovú, ale môže byť aj sterilizovaná alebo uvarená.
máš pravdu, @michsamant , tiež som si všimla, že tie indické sú takmer rovnaké... naše babičky ani nevedeli, aké sú svetové :-)) .... myslím, že takéto jednoduché placky sa piekli po celom svete...aj tu sa robili plnené, rovnakým spôsobom ako plníš ty tie indické, len plnka bola samozrejme iná, najčastejšie kapustová
Ja si takéto podobné robievam z arabského chleba, ked jeden oddelím, vzniknú mi dva tenké pláty a do nich plnku zabalím