Foto: simushkka
10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
50 g |
|
50 ml silná |
|
100 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
3 ks |
|
180 g |
|
1-2 KL |
|
2 KL |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
400 ml |
|
250 g |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ak chceme môžeme pripraviť aj 2 cestá, ale budeme potrebovať dvojnásobok surovín na cesto. Príprava cesta: na kúsky polámanú čokoládu pridáme do horúcej kávy aby sa roztopila, premiešame aby bola hladká. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny, pridáme vajíčka prešľaháme. Múku s PDP vmiešame do maslovej hmoty. Pridáme tekutú čokoládu, škoricu a mlieko. Vylejeme do formy a pečieme 30 minút.
- 2
Plnka: z mlieka, kokosového pudingu a zlatého klasu uvaríme puding. Do mierne vychladnutého vmiešame tvaroh, esenciu a cukor. Cesto potrieme džemom a plnkou. (Ak pripravíme 2 cestá, na plát cesta natrieme len polovicu plnku. Prikryjeme druhým plátom Vrch potrieme zvyšnou plnkou). Ozdobíme čokoládou alebo šľahačkou. Dáme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu