10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 50 g |
|
| 50 ml silná |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| 180 g |
|
| 1-2 KL |
|
| 2 KL |
|
| 100 ml |
|
| Plnka: | |
| 2 ks |
|
| 400 ml |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ak chceme môžeme pripraviť aj 2 cestá, ale budeme potrebovať dvojnásobok surovín na cesto. Príprava cesta: na kúsky polámanú čokoládu pridáme do horúcej kávy aby sa roztopila, premiešame aby bola hladká. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny, pridáme vajíčka prešľaháme. Múku s PDP vmiešame do maslovej hmoty. Pridáme tekutú čokoládu, škoricu a mlieko. Vylejeme do formy a pečieme 30 minút.
- 2
Plnka: z mlieka, kokosového pudingu a zlatého klasu uvaríme puding. Do mierne vychladnutého vmiešame tvaroh, esenciu a cukor. Cesto potrieme džemom a plnkou. (Ak pripravíme 2 cestá, na plát cesta natrieme len polovicu plnku. Prikryjeme druhým plátom Vrch potrieme zvyšnou plnkou). Ozdobíme čokoládou alebo šľahačkou. Dáme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu