Čokoládovo-hrušková torta fotorecept

eldina - fotkaeldina, 3. septembra 2012
Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept)
Foto: eldina

fantasticky šťavnatá...

60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
12 PL
12 PL
14 PL
1 ks
Ovocný krém:
4 ks
p.p.
p.p.
Čoko krém:
2 bal
600 ml
8 PL
200 ml
20 gr
50 gr
Ešte:
4 ks
5 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    /najlepšie začať pečením hrušiek/ja som mala trochu tvrdé,tak som ich piekla dlhšie/...4 hrušky ošúpať,nakrájať na plátky, rozložiť na plech, prikrytým papierom na pečenie , posypať hnedým cukrom...

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    piecť 20 min/200 °C...nechať vychladnúť../neskôr som ich nakrájala na malé kúsky/

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dalej dať variť "kompót " z /dalších 4 / hrušiek: hrušky ošúpať, nakrájať na kocky, dať do hrnca, pridať škoricu a cukor podľa chuti,podliať trochou vody.../ja som pridala aj vanilkový cukor/

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    variť do zmäknutia../netreba dlho,lebo zmes sa po uvarení rozmixuje /ja mám skvelý chopper na také veci/

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    teraz je na rade puding: 500 ml mlieka dať variť,pridať cukor 8 PL/alebo podľa vlastnej chuti/ v 100 ml rozmiešať 2 čokoládové pudingy a pridať do vriaceho mlieka.chvíľu povariť...nechať vychladnúť....do vychladnutého pudingu primiešať 50 gr Hery /Palmarín či maslo/+ 2OOml šľahačkovej smotany vyšľahanej s 20 gr želé v prášku..

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    teraz je na rade pečenie korpusu..preto až na koniec, lebo je to rýchlo a medzitým nám ostatné veci môžu chladnúť...

  8. 8

    trúbu dať predhriať na 180 °C...vymiešať dva bielky, pridať 12 PL cukru, 2 žĺtky , 12 PL mlieka,14 PL hladkej múky + 1 prášok do pečiva/ ja som zabudla, všimla som si až pri upratovaní, že ostal nedotknutý/..:)) ...masu vyliať do tortovej formy , vymastenej, posypanej múkou..

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    piecť na 180 °C cca 20-25 minút....korpus nechať vychladnúť, prekrojiť a každú časť potrieť trochou mlieka /robila som to so štetcom/..

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    takže máme: vychladnutý ovocný krém z hrušiek, pokrájané pečené hrušky,vychladnutý čokokrém so šľahačkou..nič z týchto činností nebolo komplikované ,len išlo o to-ako si to všetko zadeliť,lebo všetko potrebujeme mať čím skôr vychladnuté..

  11. 11

    na spodok korpusu natrieme hruškové "pyré" , naň kúsky pečených hrušiek/trochu som nechala aj na finálnu výzdobu...v pôvodnom recepte bolo,že pečené hrušky sa majú dať celé,ako sú,v plátoch,ale myslím,že by sa to zle krájalo,tak som ich pokrájala na kúsky../..potom pudingový krém...

  12. 12

    opäť korpus, ešte trochu pyré,nakoniec čokoládovým krémom a ozdobiť zvyškom hrušiek.. dať do chladničky...tuhne vcelku rýchlo,lebo v šľahačke bolo želé v prášku.. môžte upiecť namiesto torty aj koláč, lebo cesta aj krémov je dosť... je veľmi chutný...tie kombinácie sa vynikajúco dopĺňajú..namiesto hrušiek sa určite dajú použiť aj jablká...

    Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ilustračné foto obsahuje kúsok torty po 2 hodinách..nechcelo sa mi dlhšie čakať, tak som bola zvedavá na chuť..:)

Diskusia k receptu

gamaria
vyzerá to dobre, mám hrušky, a hlavne je to čokoládové to u nás môže byť. cez víkend vyskúšam.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia