![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kolieska z červenej repy s jogurtovým dipom
Na dip najemno nasekáme vlašské orechy, osolíme ich a okoreníme a vmiešame do jogurtu. Pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäso s čili-jahodovou omáčkou
V tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarní těstoviny
Už brzo budou zahrádky plné zeleně, bylinek, květů. Výborné na másle s těstovinou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grázlová papanička
Zemiaky chvíľu povaríme v šupke. Necháme vychladiť a prekrojíme na polovice. Stred vydlabeme a naplníme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Strapaté višne
Višne scedíme a necháme odkvapkať. Múku zmiešame so škrobovou múčkou, jemne osolíme, pridáme rozšľahané...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosové kopčeky
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň zapracujeme prášk. cukor, kokos a strúhanku. Plech...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená roláda s kuracími prsiami a brokolicou
Nakoľko sa snažím zo svojho jedálnička vylúčiť múku, upravila som si recept podľa svojho gusta ;)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Huspenina
Veľmi milujem toto jedlo, ale len ak mám domáce suroviny. Keďže som dostala od susedkinho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme a urobíme do nich priehlbinku. Namočíme ich na 10 minút do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky, čo ostali po povodniach) a preto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špíz s omáčkou z gorgonzoly
Narýchlo zmyslený, no nakoniec veľmi chutný recept. Pripomína mi stanovačky spred pár rokov, špízy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bleskový večerný flapjack
Klasika, večer osem hodín a človeka "honí mlsná". Napchal by do seba kilo čokolády,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové dolky s lieskovcami
Zvyšili sa vám zemiaky od včera a neviete čo s nimi urobiť, skúste tento recept. Je jednoduchý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca pizza na grile
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť...