
Ispanakli pogaca - špenátové taštičky
Receptom ma inšpiroval časopis FOOD . Chcela som urobiť niečo slané, rýchle a zároveň chutné...

Raňajkový slaný koláč
Dnes som robila na želanie manželovi slaný koláč, ktorý mu robievala jeho mamička.

Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Komerčný recept<br /> Ugrilované kúsky bravčovej panenky položte na kúsky opraženého celozrnného chleba, zalejte paradajkovou omáčkou a...

Jednoduchý jablkový koláč
Pre milovníkov jablkových koláčikov. Zvládne ho aj začiatočník za pár minút, výsledok poteší a prekvapí....

Espresso keksíky
Máte rovnako mlsný jazýček ako ja a moja rodinka? Posielam Vám jeden receptík na úžasné keksíky, ...

Fitnes šalát z kyslej kapusty a ananásu
Studený šalát pre milovníkov kyslej kapusty. Recept som čítala na jednom z vrecúšok kyslej kapusty s...

Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót
Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala. každý...

Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Boršč pre takz." vegánov "
Prispôsobený môj recept podľa ruskej kuchyne: tak ako to chutí Nám na východe. Naším to chutí lebo...

Medové stromčeky
... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri...

Orieškovo-ananásovo-tvarohové rezy
Spojenie týchto príjemných surovín mi umožnilo upiecť chuťovo vynikajúci orieškovo- ananásovo-tvarohový sen.

Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...

Pórová polievka na zimné večery
Jemná a chutná polievka, opäť odkukaná z nemeckej kuchyne. Mám veľmi rada kombináciu smotany a...

Doma pečený chlieb ku šťavnatej hovädzej špičke
Týmto mojim rcp na domáci chlebík vzdávam hold a úctu mojim učiteľom bez pedagogického vzdelania. Babičke...

Naložená grilovaná (pečená) zelenina
Pokud budete někdy grilovat, schválně přidejte hodně zeleniny a když se třeba nesní, proveďte s ní...

Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.

Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

Pivný chlebík (obkukaný)
Recept s pivom som citala tu na vareche od Dadecova, musela som to hned vyskusat, ...

Cheesecake s čokoládovou penou
Trochu pracnejší na prípravu, ale chuťový výsledok stojí za to! Inšpirovala som sa receptom z netu,...

Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...

Kurgul - kostnatý guľáš
Toto je taká variácia na guľášik, veď guľáš je typické improvizačné jedlo, ktoré sa nemôže variť presne...

Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom...

"Pripité" hrušky v čokoláde
Poznáte to, návšteva čo nevidieť za dverami, upiecť už nestihnete, takže vám ponúkam rýchly...

Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...

Farfalle s brokolicou a sardelami
Ide o jednoduché cestovinové jedlo, ktoré máte pripravené v priebehu 20 min. od čistenia brokolice...

Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.