príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 3 ks |
|
| 70 g |
|
| 70 g |
|
| 3 PL |
|
| 0,5 kg |
|
| 1/2 balíčka |
|
|
|
|
| podľa potreby |
|
| Plnka: | |
| 300 g |
|
| 250 g |
|
| 0,5 l |
|
| 1 balenie |
|
| 50 g |
|
| trochu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Celé vajcia, cukor, maslo alebo tuk a med šľaháme nad parou do zhustnutia. Múku s práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme horúcu masu a zamiesime. Cesto rozdelíme na 6 dielov, ktoré postupne vyvaľkáme na doske posypanej múkou a na vymastenom plechu osobitne upečieme.
- 2
Upečené a vychladnuté pláty naplníme. Jeden plát natrieme lekvárom a zakryjeme druhým plátom, ktorý natrieme plnkou. Priložíme tretí plát, ktorý znova natrieme lekvárom, naň položíme štvrtý plát, ktorý natrieme plnkou, potom položíme piaty plát, natrieme ho lekvárom a nakoniec zakryjeme posledným, šiestym plátom.
- 3
Skaramelizujeme si cukor, pridáme oriešky podľa potreby a natrieme ním povrch. Plnka: maslo s cukrom vymiešame do peny. Mlieko s vanilkovým cukrom a maizenou uvaríme za stáleho miešania na hustú kašičku a necháme vychladnúť. Vychladnutú kašičku postupne pridáme do vymiešaného masla. Nakoniec primiešame trocha rumu a spolu vymiešame do hladka.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu