
Nátierka z kapie a Nivy
Na túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z receptu na tmavú...

Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom
Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.

Paradajkový pretlak - domáca klasika
Keď paradajky v záhrade dozrievajú rýchlejšie ako ich stíhame konzumovať, je načase odložiť si z nich...

Raw čokoládový koláčik s lesným ovocím
Je to naozaj dlho, čo som sem pridávala nejaký recept. Vlastne som sa sústredovala na...

Kimči
Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to....

Rýchla cuketa s karfiolovou „ryžou“
Toto jedlo som vytvorila pre blízkeho, ktorý má špeciálnu diétu a zoznam surovín ktoré môže jesť...

Vianočný orechový koláč
Listovala som v starych vianocnych casopisoch. Tento kolac som uz davnejsie piekla, mala som pri...

Úplne jednoduchá cesnačka
Určite ju každý pozná, ale keby náhodou nie (alebo pre zúfalé duše bažiace po inšpirácii) ju...

Bezlepkové lievance
Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, rozmiešame, kým sa droždie rozpustí.

Chilli sin carne (chilli bez mäsa)
Síce bez mäsa, ale tiež bez kompromisov na chuti! Výborné aj kotlíkové, či varené doma...

Domáci kečup po zdravšom
Keď chceme jesť zdravšie, priemyselne spracovaným potravinám je lepšie sa vyhnúť a u paradajok to platí...

Babiččiny makové buchty
V hrnečku rozetřeme droždí se lžicí cukru asi 1/8 l vlahého mléka a troškou mouky na řidší...

Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)
Fantastická na raňajky, večeru, i k vínku s priateľmi ... neviem sa jej dojesť ......

Vyprážané kapustové plátky
Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli...

Špaldové kernotto s čerstvým špenátom
Som ani nevedela, že kernotto sú krúpy, aspoň tak píšu na vrecku. Chutná príloha alebo hlavné jedlo....

Dusená červená kapusta so zemiakmi a seitanom
Kapustu nakrájam, posolíme a dáme odstáť. Medzičasom ošúpeme zemiaky.

Cuketová rýchlovka
V takomto teple, aké bolo dnes, nám nie veľmi chutia mäsité pokrmy, tak som...

Zemiakový pekáč so šampiňónmi a zeleninou
Zapekané zemiaky s petržlenom, paštrnákom, mrkvou a čerstvými šampiňónmi posypané strúhaným syrom

Omáčka na grilovanie - BBQ sauce
Cas grilovania nastal a tak pridavam nas oblubeny BBQ sauce. Snad vam to zachuti pri zahradnej...

Marocký cícerový guláš
Je to skrátka guláš - to znamená, že má asi stovky variácií...

Zeleninová polievka s kuskusom
Inšpirácia z blogu Kuchařka ze Svatojánu, táto polievka je fantastická. Odporúčam vyskúšať

Nátierka z pečenej cvikly
Úplne jednoduchá príprava, obsah cenných látok, lahodná chuť a krásna farba. To sú jej...

Chrenová omáčka úplne inak
Navariť dobrú chrenovú omáčku nemusí byť až taká veda, ale keď pri tom nemôžete použiť múku,...

Baba Ganoush
Ak ťa už nebaví starý dobrý hummus a hľadáš zmenu, tak toto je recept pre teba....

Grilovaný camembert s orechmi a medom
fotku podobného syra som videl minulý rok na internete a hneď som vedel, že ho musím...

Vajíčková polievka
Túto polievočku mi varievala moja babička keď som bola malá, mám ju rada a vždy si...

Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom
Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.

Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.

Pohánkové rizoto
Konečne mi prišla chuť na pohánku, tak som si vytvorila rizoto, ktoré bude asi dlhšie...