Zapekaný karfiol s bryndzou a syrom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 8. marca 2016

Takýto karfiol je u nás veľmi v obľube.

8
porcií
25 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
250 g
6 ks
1,5 dcl
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si vo vriacej slanej vode na päť minút uvarím karfiol to stačí nechám vychladnúť. Zatiaľ si plech vytriem maslom a na to posypem strúhanku tenkú vrstvu. Karfiol oberiem na malé ružičky a poukladám na plech. Na karfiol rozmrvím bryndzu po celom plechu. Ďalej na bryndzu navrstvím strúhaný syr na jemno. Vajcia z mliekom vyšľahám a zalejem po celom celom plechu. Všetko osolím jemno, syr je slaný. Na vrch posypem na jemno strúhanku. A na strúhanku podávam tenké plátky zvyšného masla.

  2. 2

    Plech dám do rúry na 180°C na 30 - 35, alebo aby to bolo pekné zapečené do hneda. Potom plech vytiahneme necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať. Je to vynikajúca pochúťka a stou bryndzou to ma ohromnú chuť. Jedávame to s kyslou uhorkou a bez zemiakov. Želám aj vám dobrú chuť.

    Zapekaný karfiol s bryndzou a syrom - obrázok 2

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Tiež vyskúšam, vyzerá to zaujímavo, zase niečo nové, len mám otázku k obrázku - čo je tam také tmavé, vyzerá to ako mak alebo chia semienka?
@Patroveckyitrs uvarené a musím povedať že je to výborné. Trošku som pridal suroviny a to: šunku mladú cibuľu a baby karotku. Je to pestrejšie na farbu a tiež na chuť. K tomu uhorkový šalát s cherry paradajkami. Mňam, výborné,sýte pritom na trávenie ľahké. Skúsim pridať obrázok. :-)))Nejde pridať foto skúsim cez admina
Karfiol som dnes robila, musim uznat, ze naozaj je to vyborne papkanie, urcite ho pravidelne zaradim do jedalnicka, trosicka som ho obohatila oprazenou prerastenou slaninkou, ale len par kociek na vrch, bola to naozaj mnamka :)))))))))))))

Pridaj komentár k receptu: