Zapekaný karfiol s bryndzou a syrom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 8. marca 2016

Takýto karfiol je u nás veľmi v obľube.

8
porcií
25 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
250 g
6 ks
1,5 dcl
100 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vo vriacej slanej vode na päť minút uvarím karfiol to stačí nechám vychladnúť. Zatiaľ si plech vytriem maslom a na to posypem strúhanku tenkú vrstvu. Karfiol oberiem na malé ružičky a poukladám na plech. Na karfiol rozmrvím bryndzu po celom plechu. Ďalej na bryndzu navrstvím strúhaný syr na jemno. Vajcia z mliekom vyšľahám a zalejem po celom celom plechu. Všetko osolím jemno, syr je slaný. Na vrch posypem na jemno strúhanku. A na strúhanku podávam tenké plátky zvyšného masla.

  2. 2

    Plech dám do rúry na 180°C na 30 - 35, alebo aby to bolo pekné zapečené do hneda. Potom plech vytiahneme necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať. Je to vynikajúca pochúťka a stou bryndzou to ma ohromnú chuť. Jedávame to s kyslou uhorkou a bez zemiakov. Želám aj vám dobrú chuť.

    Zapekaný karfiol s bryndzou a syrom - obrázok 2

Diskusia k receptu

jofolit
Takéto veľmi obľubujem. Zdá sa mi, že dnes ideš na plné obrátky.
pankrac
Tiež to máme radi. Veru dávno nebol karfiol. Uvaríme podla teba. 5* a ukladám.
martamm
Recept ma zaujal, hned podla nazvu, rada skusim novy sposob pripravy karfiolu :))))))
jack
Jééj všetko také dobré ten rp obsahuje.ukladám.
oldomachac
karfiol, mozem akokolvek, ale s bryndzou, to urcite bude chutnejsie, lebo je vyraznejsia, preto, ked bude karfiol, ideme na to, uz je recept ulozeny, dobru chut!
ali123
Tiež vyskúšam, vyzerá to zaujímavo, zase niečo nové, len mám otázku k obrázku - čo je tam také tmavé, vyzerá to ako mak alebo chia semienka?
ali123
Teda ten mak som nemyslela vážne, len že to tak vyzerá.
altyn
@Patroveckyitrs uvarené a musím povedať že je to výborné. Trošku som pridal suroviny a to: šunku mladú cibuľu a baby karotku. Je to pestrejšie na farbu a tiež na chuť. K tomu uhorkový šalát s cherry paradajkami. Mňam, výborné,sýte pritom na trávenie ľahké. Skúsim pridať obrázok. :-)))Nejde pridať foto skúsim cez admina
sracz
Akord chutgí a vôní na jednej "tepši", bratku @patroveckypitrs a som nesmierne rád, že *****_ová "baracka" nespadla ďaleko od stromu! Podbne totiž, ako Ty, kuchtím aj ja!
monty469
Výborný recept, zaujala ma tá kombinácia.Verím, že je to veeľmi dobré 5*
martamm
Dnes som kúpila krásny karfiol, vybehnem ešte po bryndzu a syr, zajtra si pochutnáme :))))))
martamm
Karfiol som dnes robila, musim uznat, ze naozaj je to vyborne papkanie, urcite ho pravidelne zaradim do jedalnicka, trosicka som ho obohatila oprazenou prerastenou slaninkou, ale len par kociek na vrch, bola to naozaj mnamka :)))))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia