Foto: olson
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Batáty - keďže batáty sa pečú trošku dlhšie, pripravíme si ich ako prvé. Zemiaky klasicky ošúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do plechu a poriadne ich pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením. Do zemiakov neodporúčam dávať žiadne iné koreniny! Takto si zachovajú svoju špecifickú chuť. Pripravené zemiaky dáme piecť na 170°C - 30 min. Každých 10 min. treba zemiaky premiešať aby sa rovnomerne opiekli.
- 2
Tofu - Na panvicu dáme olivový olej. Do oleja ako prvú dáme nadrobno nakrájanú cibuľku, kt. necháme zľahka opiecť. Ako druhé pridáme na plátky nakrájaný cesnak spolu s mrkvou. Takto to v celku opekáme za občasného miešania (aby sa nám cesnak nespálil) zhruba 3-4 min. Teraz pridáme tofu, hrášok, fazuľové struky, soľ, čierne korenie a poriadne túto zmes premiešame a prikryjeme pokrievkou. Zmes necháme dusiť 5 min. Ako poslednú ingredienciu pridáme na kocky nakrájaný balkánsky syr, kt. vmiešame do tofu, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť už mimo ohňa minimálne 3 min.
- 3
Podávanie je na vašej fantázií, no prikladám fotku pre lepšiu inšpiráciu ;) Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som mal na mysli, že je to pre mňa zatiaľ neodskúšaná kombinácia tofu - balkánsky syr, tak som zvedavý na tú chuť :))