Zeleninové tofu so zemiakmi batáty

olson - bez fotkyolson, 21. marca 2014
Zeleninové tofu so zemiakmi batáty
Foto: olson
2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

185 g
1  ks
3  strúčiky
75 g
75 g
75 g
3  ks
75 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Batáty - keďže batáty sa pečú trošku dlhšie, pripravíme si ich ako prvé. Zemiaky klasicky ošúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do plechu a poriadne ich pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením. Do zemiakov neodporúčam dávať žiadne iné koreniny! Takto si zachovajú svoju špecifickú chuť. Pripravené zemiaky dáme piecť na 170°C - 30 min. Každých 10 min. treba zemiaky premiešať aby sa rovnomerne opiekli.

  2. 2

    Tofu - Na panvicu dáme olivový olej. Do oleja ako prvú dáme nadrobno nakrájanú cibuľku, kt. necháme zľahka opiecť. Ako druhé pridáme na plátky nakrájaný cesnak spolu s mrkvou. Takto to v celku opekáme za občasného miešania (aby sa nám cesnak nespálil) zhruba 3-4 min. Teraz pridáme tofu, hrášok, fazuľové struky, soľ, čierne korenie a poriadne túto zmes premiešame a prikryjeme pokrievkou. Zmes necháme dusiť 5 min. Ako poslednú ingredienciu pridáme na kocky nakrájaný balkánsky syr, kt. vmiešame do tofu, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť už mimo ohňa minimálne 3 min.

  3. 3

    Podávanie je na vašej fantázií, no prikladám fotku pre lepšiu inšpiráciu ;) Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@martinis - Ked sa profesionalne hodnoti jedlo, tak najhorsia vec ktoru moze kuchar od kritikov pocut je, ze nieco chuti zaujimavo....vtedy vie, ze je v ... keli. Ja viem, ze si to takto nemyslel, len ma to pri citani prispevku napadlo.
@harknessy chápem, čo chceš povedať - môže to byť vnímané ako decentná forma vyjadrenia toho, že nechutilo, ak to zákazník nechce povedať priamo, je tak ?
Ja som mal na mysli, že je to pre mňa zatiaľ neodskúšaná kombinácia tofu - balkánsky syr, tak som zvedavý na tú chuť :))

Pridaj komentár k receptu: