Pribináčik rezy s citrónovou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Úžasná plnka a svieža poleva dodáva rezom skvelú chuť.
porcií
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
150 ml |
|
150 ml teplá |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
1 štipka |
|
Náplň: | |
300 g |
|
2 PL (16 %) |
|
2-3 bal. |
|
300 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Citrónová poleva: | |
250-300 g |
|
z 1/2 citróna |
|
3-4 PL studená (podľa potreby) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka s cukrom vyšľaháme na najvyšších otáčkach mixéra do penista striedavo pridávame olej a teplú vodu (nie horúcu). Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a na nižšom stupni mixéra zľahka po častiach vmiešame do vaječného základu. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180-190 a pečieme 30 minút.
-
3
Po upečení a vychladnutí korpus prekrojíme pozdĺžne na dve časti.
-
4
Suroviny na plnku.
-
5
Tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový cukor zmiešame spolu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so Smetafixom a spojíme s tvarohovou zmesou.
-
6
Tvarohovú plnku rozotrieme na spodnú časť korpusu, položíme druhú časť korpusu a zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Suroviny na polevu. Práškový cukor zmiešame s citrónovou šťavou a trochou studenej vody a lyžicou vymiešame polevu.
-
8
Boky korpusu upravíme a zákusok polejeme citrónovou polevou. Ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Po stuhnutí pokrájame na rezy.
-
10
Po ochutnávke. Dobrú chuť.
Vajíčka, cukor spolu do penista, ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Ďakujem za príjemný komentár, ktorý potešil.