Medovo-zázvorová mrkva fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 1. decembra 2014 17:42
Ďalšie recepty »

Grilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute, za čo som jej vďačná. Čo si ku nej nakladiete na tanier je na Vás, ja som robila marinované kuracie prsia.

2-3
porcie
5 min
príprava
25 min
na 210 °C

Suroviny

800 g
2 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
2 - 3 strúčiky
1 lyžica
štipka
1/4 lyžičky
na posypanie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme potrebné suroviny...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu očistíme, z ostatných surovín vymiešame hustú voňavú polevu....

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvu uložíme na plech, ktorý vystelieme fóliou, alebo papierom na pečenie, ale tak, aby boli vyvýšené aj boky, nech Vám poleva neposteká na plech ako mne, lebo sa to blbo umýva :( Posypeme sezamom a vložíme do rúry vyhriatej na 210-220 stupňov...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa pečie mrkva, tak som pripravila kuracie prsia, recept nepridávam,lebo ich tu je tisíce a každý má svoj obľúbený...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso bolo hotové ešte skôr ako mrkva, obed máme hotový...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chuť mrkvy bola zaujímavá, sladká po mede, pikantná po zázvore, spolu s mäsom tvorili harmonický celok, aspoň pre nás...

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist