Medovo-zázvorová mrkva fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 1. decembra 2014

Grilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute, za čo som jej vďačná. Čo si ku Zobraziť celý popisGrilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute, za čo som jej vďačná. Čo si ku nej nakladiete na tanier je na Vás, ja som robila marinované kuracie prsia.

2-3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 210 °C

Suroviny

800 g
2 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
2 - 3 strúčiky
1 lyžica
štipka
1/4 lyžičky
na posypanie

Online leták

Postup

  1. 1

    Pripravíme potrebné suroviny...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu očistíme, z ostatných surovín vymiešame hustú voňavú polevu....

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvu uložíme na plech, ktorý vystelieme fóliou, alebo papierom na pečenie, ale tak, aby boli vyvýšené aj boky, nech Vám poleva neposteká na plech ako mne, lebo sa to blbo umýva :( Posypeme sezamom a vložíme do rúry vyhriatej na 210-220 stupňov...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa pečie mrkva, tak som pripravila kuracie prsia, recept nepridávam,lebo ich tu je tisíce a každý má svoj obľúbený...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso bolo hotové ešte skôr ako mrkva, obed máme hotový...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chuť mrkvy bola zaujímavá, sladká po mede, pikantná po zázvore, spolu s mäsom tvorili harmonický celok, aspoň pre nás...

Diskusia k receptu

kukulienka71
Vždy sa mi páčili takto očistené tepelne upravené mrkvy. Budem sa tvojím receptom iste inšpirovať, vyzerá to veľmi dobre:-)
frezia68
Tiež pečiem podobne ,najmä na večere a dá sa to vychutnať :-) dobre si uvarila a pekný servis :-)
afataga
zaujimave, okostovala by som, hadam by som prezila :-)
pekne foto
bembo
Už aj ukladám,a cez veekend aj vyskúšam.
marikahr
zaujimava kombinacia musi to byt super;
ja som zatial vyskusala: povarena mrkva + cesnak + med -> opekat na slnecnicovom oleji a bola som prijemne prekvapena prijemnou chutou tvoj recept so zazvorom urcite vyskusam ;-)
havino
toto by som rada koštla, asi aj miesto zákusku :-)
danda3
Perfektné, mrkvu mám veľmi rada a prílohu k mäsu najradšej zeleninovú, vyskúšam.♥
kukulienka71
Už keď som kupovala túto menšiu mrkvu s vňaťou, vedela som, že z nej bude tvoja mrkvička, lákala ma odkedy si ju pridala. Trocha som si recept prispôsobila, lebo med sa mi minul, tak som dala cukor a robila som ju na panvici, lebo v rúre bolo kurča, ktoré pečiem na nižšej teplote. Takže som opiekla na panvici cukor, zázvor a mrkvu, podliala som trochou vody a pridala som sójovú omáčku a dusila pod pokrievkou, keď už skoro zmäkla, nechala som zredukovať šťavu, prisypala som sezam a už to bolo také ťahavé, mňam! Neviem, kedy som si tak dobre pochutila na niečom novom, odporúčam všetkými desiatimi! Ďakujem za inšpiráciu.


zuzanka1367
@kukulienka ďakujem veľmi pekne za prudko jedlú fotku, ja sa vždy radujem, ak si niekto na recepte pochutná a keď pridá svoje skúsenosti, tak to je veľký bonus, dobre si sa vynašla :) Vďaka, vážim si to.
tamik
výborné...mne k tomu ani mäso netreba :D