Medovo-zázvorová mrkva fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 1. decembra 2014

Grilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute, za čo som jej vďačná. Čo si ku nej nakladiete na tanier je na Vás, ja som robila marinované kuracie prsia.

2-3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 210 °C

Suroviny

800 g
2 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
2 - 3 strúčiky
1 lyžica
štipka
1/4 lyžičky
na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme potrebné suroviny...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu očistíme, z ostatných surovín vymiešame hustú voňavú polevu....

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvu uložíme na plech, ktorý vystelieme fóliou, alebo papierom na pečenie, ale tak, aby boli vyvýšené aj boky, nech Vám poleva neposteká na plech ako mne, lebo sa to blbo umýva :( Posypeme sezamom a vložíme do rúry vyhriatej na 210-220 stupňov...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa pečie mrkva, tak som pripravila kuracie prsia, recept nepridávam,lebo ich tu je tisíce a každý má svoj obľúbený...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso bolo hotové ešte skôr ako mrkva, obed máme hotový...

    Medovo-zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chuť mrkvy bola zaujímavá, sladká po mede, pikantná po zázvore, spolu s mäsom tvorili harmonický celok, aspoň pre nás...

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
zaujimava kombinacia musi to byt super;
ja som zatial vyskusala: povarena mrkva + cesnak + med -> opekat na slnecnicovom oleji a bola som prijemne prekvapena prijemnou chutou tvoj recept so zazvorom urcite vyskusam ;-)
Už keď som kupovala túto menšiu mrkvu s vňaťou, vedela som, že z nej bude tvoja mrkvička, lákala ma odkedy si ju pridala. Trocha som si recept prispôsobila, lebo med sa mi minul, tak som dala cukor a robila som ju na panvici, lebo v rúre bolo kurča, ktoré pečiem na nižšej teplote. Takže som opiekla na panvici cukor, zázvor a mrkvu, podliala som trochou vody a pridala som sójovú omáčku a dusila pod pokrievkou, keď už skoro zmäkla, nechala som zredukovať šťavu, prisypala som sezam a už to bolo také ťahavé, mňam! Neviem, kedy som si tak dobre pochutila na niečom novom, odporúčam všetkými desiatimi! Ďakujem za inšpiráciu.



Pridaj komentár k receptu: