Foto: vegecan
Nikdy mi nechutil klasický zemiakový šalát pre mastnú majonézu, tak som ju vymenila za sójovú a vytvorila si tak vianočné menu vhodné aj pre Zobraziť celý popisNikdy mi nechutil klasický zemiakový šalát pre mastnú majonézu, tak som ju vymenila za sójovú a vytvorila si tak vianočné menu vhodné aj pre vegánov:)
Postup
-
1
Najprv si pripravíme zemiakový šalát. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Medzitým si očistíme a umyjeme aj ostatnú zeleninu.
- 2
Cibuľu nakrájame na drobno, pridáme scedenú sterilizovanú zmes na zemiakový šalát (ja som pridala ešte aj navyše sterilizované uhorky nakrájané na kolieska), scedené zemiaky a sojanézu. Dobre premiešame a podľa chuti môžeme pridať ešte aj mleté čierne korenie. Namiesto zálievky, ktorá sa robí, stačí pridať polievkovú lyžicu zo sterilizovaných uhoriek a dať do chladničky.
- 3
Vegetariánske vianočné menu môže byť pestré - tofu, zelenina obaľovaná v hraške (strúhanke),.. Ja som tentokrát zvolila zelerového "kapra". V hlbšom tanieriku zmiešame všetky uvedené koreniny a bylinky so sójovou omáčkou (prípadne použijeme len korenie na ryby bez soli) a trochou vody. Do tej namočíme tenké plátky zeleru z každej strany a napichneme si ho na špíz.
- 4
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme do nej pripravené špízy zo zeleru. Pečieme hodinu, aby nám zeler zmäkol a opiekol sa. Hotové podávame s vychladeným vegánskym zemiakovým šalátom na listoch hlávkového šalátu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nové,poprosím pridať viacej takýchto receptov.Ďakujem