Vegánsky zemiakový šalát s vegezelerovou rybou

vegecan - bez fotkyvegecan, 4. decembra 2010
Vegánsky zemiakový šalát s vegezelerovou rybou
Foto: vegecan

Nikdy mi nechutil klasický zemiakový šalát pre mastnú majonézu, tak som ju vymenila za sójovú a vytvorila si tak vianočné menu vhodné aj pre vegánov:)

Suroviny

 sterilizovaná zmes na zemiakový šalát
 mleté
 sušený
 sušený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme zemiakový šalát. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Medzitým si očistíme a umyjeme aj ostatnú zeleninu.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na drobno, pridáme scedenú sterilizovanú zmes na zemiakový šalát (ja som pridala ešte aj navyše sterilizované uhorky nakrájané na kolieska), scedené zemiaky a sojanézu. Dobre premiešame a podľa chuti môžeme pridať ešte aj mleté čierne korenie. Namiesto zálievky, ktorá sa robí, stačí pridať polievkovú lyžicu zo sterilizovaných uhoriek a dať do chladničky.

  3. 3

    Vegetariánske vianočné menu môže byť pestré - tofu, zelenina obaľovaná v hraške (strúhanke),.. Ja som tentokrát zvolila zelerového "kapra". V hlbšom tanieriku zmiešame všetky uvedené koreniny a bylinky so sójovou omáčkou (prípadne použijeme len korenie na ryby bez soli) a trochou vody. Do tej namočíme tenké plátky zeleru z každej strany a napichneme si ho na špíz.

  4. 4

    Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme do nej pripravené špízy zo zeleru. Pečieme hodinu, aby nám zeler zmäkol a opiekol sa. Hotové podávame s vychladeným vegánskym zemiakovým šalátom na listoch hlávkového šalátu.

    Vegánsky zemiakový šalát s vegezelerovou rybou - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
zelerová ryba bola vynikajúca. iba nesúhlasím, že sojová majonéza je menej mastná - ona iba miesto žltka obsahuje trochu varenej sóje. dá sa ľahko urobiť aj doma a má takú trošku orieškovú chuť.
tiež si robím na Vianoce /ale aj inokedy / zeler ako rybu a k tomu majonézový šalátik ale so sójovou majonézou velmi mi to chuti .
jasne, skús, pokrájaš si zeler na hranolky, presne ako zemiaky, osolíš, hodíš na panvicu, kde máš olej a pečieš presne ako klasické hranolky, sú výborné a oveľa zdravšie ako zemiakové
Výborne recept ukladám,vyskúšam niečo v tejto dobe pre mňa
nové,poprosím pridať viacej takýchto receptov.Ďakujem

Pridaj komentár k receptu: