Foto: dvorka
Rajskou, ako sa hovorieva u nás som jedávala u mojej babičky, mamky a aj u mňa doma, lebo je jedna z najobľúbenejších. Neviem či Zobraziť celý popisRajskou, ako sa hovorieva u nás som jedávala u mojej babičky, mamky a aj u mňa doma, lebo je jedna z najobľúbenejších. Neviem či práve táto omáčka nedostala môjho ocka do chomúta ☺.
Postup
-
1
Na troche oleja som podusila na kocky nakrájanú mrkvu a cibuľu. Zaliala som paradajkovým pyré, pretlakom a doliala vodu. Pridala som bobkový list a v mažiari rozdrvený klinček. Pod pokrievkou som varila pol hodinu.
-
2
Pri odkladaní upečených a ozdobených perníčkov som našla ešte 4 minuloročné krásne voňavé a mäkké. Vtedy som dostala nápad na rajskú omáčku. Teraz som všetky nastrúhala do misky.
-
3
Perník na strúhanie možno ešte niekde predávajú, v českom mestečku Miletice určite, no dá sa aj upiecť. Aj na Vareche som našla recept. Ja si pri vianočných a veľkonočných perníčkoch upečiem placku z posledného cesta ktorú používam na strúhanie. Ďalej: nastrúhaný perník som nasypala do omáčky, poriadne premiešala a na najmenšom plameni som varila 10 minút.
-
4
Z omáčky som vybrala bobkové listy, rozmixovala a osladila tentokrát stéviou. Kto nemá, dá cukor.
-
5
K hustej sladkej omáčke som urobila rohlíkový knedlík a svoj syrčák, tentokrát nie s mrkvou, ale brokolicou.
Diskusia k receptu