Karibská fazuľa
Foto: mirkajan
Toto je strašne dobrá vec, ktorá nemôže chýbať na žiadnej našej grilovačke. Obvykle to podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu, ale dá sa to Zobraziť celý popisToto je strašne dobrá vec, ktorá nemôže chýbať na žiadnej našej grilovačke. Obvykle to podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu, ale dá sa to jesť aj samotné a dnes sme to použili ako náplň na pečený zemiak (jacket potato). Recept pochádza z jednej knihy s receptami na grilovanie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Grilovacia omáčka: | |
115 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL (alebo sriracha omáčka) |
|
500 ml |
|
60 ml |
|
2 PL |
|
Na fazuľu: | |
500 g (alebo hnedá fazuľa) |
|
1 ks mäsitá |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
|
|
posekaná |
|
Postup
-
1
Fazule si namočíme deň vopred a potom uvaríme do mäkka (alebo použijeme konzervované). V originál recepte boli fazule pinto, ktoré nie vždy zoženiem (kupujem ich v zdravej výžive), keď nemám, nahrádzam ich obyčajnými hnedými fazuľami.
- 2
Pripravíme si grilovaciu omáčku - v hrnci zmiešame najprv všetky suché prísady, pridáme tekuté prísady, premiešame a privedieme k varu. Na miernom ohni varíme 20 minút.
- 3
Kým sa nám varí grilovacia omáčka, obe cibule si pokrájame na drobno, červenú papriku na kocky a cesnak posekáme na drobno. Cibuľu opražíme do sklovita na olivovom oleji, potom pridáme pokrájanú červenú papriku, chvíľu pražíme spolu s cibuľou, potom pridáme posekaný cesnak a ešte chvíľu opekáme.
- 4
Pridáme scedené fazule, zalejeme grilovacou omáčkou a necháme zovrieť. Na miernom ohni varíme cca 30 min, kým sa omáčka nezahustí. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme, primiešame posekanú petržlenovú vňať a podávame - buď s grilovaným mäsom, alebo len s chlebom, my sme dnes túto fazuľovú zmes dali na rozkrojený upečený zemiak, posypali strúhankou rozmixovanou s kešu orieškami (máme doma na víkend vegánku, inak posypeme postrúhaným syrom) a nechali ešte chvíľu zapiecť.
Tiež fazuľová omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo už, niektoré neologizmy sa nás držia ako kliešť... :-))
Některé nelogizmy se nás opravdu drží, u nás se říká : "jako veš košile". Začala jsem si na to dávat pozor, jde to časem vychytat. "Strašně krásné!" No ale někdy sedí: "Je to tak strašné, až je to krásné!!" haha
@chorvatka naprostý souhlas. Jen někdy se tělo šprajcne a koření dráždí. Člověk svému tělu rozumí nejlíp a také musí zkoušet co jde a co nejde. I to se mění. Před mnoha léty jsem se tak "napojila" na jalovec a cpu ho všude kam mě napadne. Jasné, že ne do buchet, haha