Zdravé zeleninové muffiny
Foto: Pekajka
Tieto muffinky sa dajú použiť aj ako príloha k jedlu alebo aj na olovrant :) Môžete si z nich dopriať koľko len chcete. Ak Zobraziť celý popisTieto muffinky sa dajú použiť aj ako príloha k jedlu alebo aj na olovrant :) Môžete si z nich dopriať koľko len chcete. Ak si vyberiete kyslú kapustu a koreniny bez zbytočných konzervantov, máte naozaj zdravú a chutnú mňamku.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zeleninu namočíme do horúcej vody, aby nám rozmrzla. V miske spolu zmiešame všetky suroviny. Vznikne nám riedka hmota. Nemusíte sa báť. Po upečení budú muffiny krásne držať pokope.
- 2
Dávkujeme do silikónovej formy na muffiny (nie je potrebné ju vymastiť).
- 3
Pečieme 30 minút na 180 °C.
- 4
Z uvedených surovín mi vyšlo 10 veľkých muffinov. TIP: Ak chcete, môžete na vrch muffinov pred pečením pridať aj postrúhaný syr.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Martamm my sme u nas doma zvyknuti na ine prilohy nez na zemiaky (napriklad aj na tieto muffiny). ja si zasa neviem predstavit toto podavane so zemiakmi, kedze samotne muffiny su skor suche. ale je to vas nazor ;)
Je možné, že se ti způsob rozmrazování horkou vodou z nějakého důvodu líbí. Promiň. Ale je to ten nejhorší možný postup.
Přeji ať se ti daří! Někdy je dobré nahlédnout do chytrých knih či článků. Člověk se pořád učí a seznamuje s něčím novým.
Tým, že sa mrazená zelenina hodí do horúcej vody, jej okraje sú lepkavé, preto si viem predstaviť, že budú na spojenie sa s kyslou kapustou vhodnejšie.
Ukladám do KK.