Zeleninové muffiny
Zeleninové muffiny

Zdravé zeleninové muffiny

pekajka - fotkapekajka, 6. februára 2018
Zdravé zeleninové muffiny
Foto: Pekajka

Tieto muffinky sa dajú použiť aj ako príloha k jedlu alebo aj na olovrant :) Môžete si z nich dopriať koľko len chcete. Ak Zobraziť celý popisTieto muffinky sa dajú použiť aj ako príloha k jedlu alebo aj na olovrant :) Môžete si z nich dopriať koľko len chcete. Ak si vyberiete kyslú kapustu a koreniny bez zbytočných konzervantov, máte naozaj zdravú a chutnú mňamku.

10
porcií
7 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (mix)
1/2 hrnčeka
2 ks
3 ČL




Postup

  1. 1

    Zeleninu namočíme do horúcej vody, aby nám rozmrzla. V miske spolu zmiešame všetky suroviny. Vznikne nám riedka hmota. Nemusíte sa báť. Po upečení budú muffiny krásne držať pokope.

  2. 2

    Dávkujeme do silikónovej formy na muffiny (nie je potrebné ju vymastiť).

  3. 3

    Pečieme 30 minút na 180 °C.

  4. 4

    Z uvedených surovín mi vyšlo 10 veľkých muffinov. TIP: Ak chcete, môžete na vrch muffinov pred pečením pridať aj postrúhaný syr.

Diskusia k receptu

martamm
Neviem si tieto muffinky predstavit ako prilohu k jedlu, skor ako hlavne jedlo a podavala by som to napriklad s varenymi zemiakmi, inac je to "hladne"
frezia
Mila @pekajka , rychlejsie rozmrazis v studenej vode a neznicis suroviny. Alebo zeleninu jednoducho vyber z mraznicky a nechaj par minut niekde v miske za izbovej teploty. Rozmrazuje sa rychle. Potom pridaj aspon rozne bylinky, ked uz je zelenina mrazena, sol, korenie, sneh z bielkov, alebo zltka a potom sneh z bielkov, premiesat, dat do kosikov, alebo do silikonovej formy, /ja som ju vyhodila/ upec a dobrota je na svete.
pekajka
dakujem za komentar, @Frezia , ale toto vase je uz nieco celkom ine. ja tento moj recept robim uz roky a takto mi chuti, tak som sa on chcela podelit aj s ostatnymi :)
@Martamm my sme u nas doma zvyknuti na ine prilohy nez na zemiaky (napriklad aj na tieto muffiny). ja si zasa neviem predstavit toto podavane so zemiakmi, kedze samotne muffiny su skor suche. ale je to vas nazor ;)
zlomok
Mrazená zelenina sa nerozmrazuje v horúcej vode, tak si daj povedať a poradiť od skúsenejších a netrucuj.
haji
Jestli mohu poradit. Zmrazená zelenina se v tomto případě nemusí rozmrazovat vůbec. Ať ji rozmrazuješ jakkoliv, přijde k úhoně - strukturou, vzhledem, strátou vitamínů. Pečení 30 minut na 180°C zaručí více než dostatečnou tepelnou úpravu. Zelenina nebude tak "hadrová".
Je možné, že se ti způsob rozmrazování horkou vodou z nějakého důvodu líbí. Promiň. Ale je to ten nejhorší možný postup.
Přeji ať se ti daří! Někdy je dobré nahlédnout do chytrých knih či článků. Člověk se pořád učí a seznamuje s něčím novým.
pekajka
Dakujem za vseetky komentare, ktore sa tykaju toho, ze sa zelenina nema rozmrazovat v horucej vode. Naozaj, vazim si ich. Prajem pekny vecer :)
bubaya
Mne poradila kamarátka, výborná kuchárka, rozmrazovať v studenej vode, potraviny treba dobre zabaliť, aby sa tam nedostala voda, a keď voda steplie, treba vymeniť za chladnú. Trvá to trochu dlhšie, ale tá zelenina je fakt ako čerstvá, a čo sa mäsa, alebo rýb týka, ešte lepšie.Najlepšie je nechať roztopiť v chladničke. Ináč tiež rozmrazujem tak, že pytlík hodím do horúcej vody a ešte niečím zaťažím, aby to bolo celé ponorené. Lebo väčšinou aj tak vyberám z mrazničky niečo na poslednú chvíľu. Toto vyskúšam, ako prílohu k nejakému mäsu, bude to vyzerať efektne a je to razdva hotové.
popoluska340
Tak tieto mafinky sa mi budu hodit k zeleninovemu salatu,zajtra si ich spravim na obed.Taky Coleslav salat,alebo nejaky iny k tomu,to bude mnamka.
evanaaa
Tieto mafinky ako pochúťka nemusia byť zlé ( pre mňa bez kyslej kapusty) aj samotné, len tak, bez prílohy. A inak, ešte aj ja sa ozvem, zmrazené potraviny by sa vo všeobecnosti urýchlrenre rozmrazovať nemali, ani ryby, ani zelenina, správne radí @Haji , pokiaľ je možné spracovať len mierne rozmrazené, bez namáčania do hocijakej vody.
anastaz
Ako rozmrazovať zeleninu, keď ju následne pečieme pri 180°C je úplne jedno. Po takomto tepelnom spracovaní je zničená väčšina "prospešných" látok.
Tým, že sa mrazená zelenina hodí do horúcej vody, jej okraje sú lepkavé, preto si viem predstaviť, že budú na spojenie sa s kyslou kapustou vhodnejšie.
Ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia