Foto: jenni
Kokosové tyčinky v štýle boundy tyčiniek, domáce a vegan :) www.dontbefakebakesomecake.sk
porcií
príprava
Postup
-
1
Kešu si zalejeme vodou a necháme namáčať cez noc do druhého dňa. Na druhý deň vodu zlejte a kešu trochu premyjeme novou vodou.
- 2
Do mixéra vložíme kešu, pridáme sladidlo, kokosový olej, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli a mlieko. Všetky suroviny zmixujeme na hladkú hmotu.
- 3
Hmotu z mixéra preložíme do misky a po lyžiciach postupne pridávame kokos, ktorý premiešavame s kešu hmotou. Kokos pridávajte, kým vám nevznikne tuhšia hmota.
- 4
Z hmoty odoberáme a v rukách formujeme menšie tyčinky. Mne vyšlo 12 kusov.Tyčinky dajte zachladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.
- 5
Stuhnuté tyčinky nakoniec už len namáčame v čokoláde, ktorú sme si pripravili tak, že nad parou sme si rozpustili čokoládu na varenie s kokosovým olejom. Tyčinky už len dáme do chladu, aby čokoláda stuhla.
- 6
*Kokosového oleja nepridávajte veľa, lebo hotové a obalené tyčinky sa vám budú pri izbovej teplote veľmi topiť. Na 100 g čokolády na varenie použite cca 1 ČL kokosového oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tento recept sa mi páči, určite skúsim.
@bembo , aj natural, teda prírodné, neochutené, nepražené kešu je v Lídli. Ak si kúpiš len na jedenie, musíš si ich opražiť ( v rúre), prípadne ochutiť. Takže ich tam majú oboje.