
Vegan cookies
Všetky ingrediencie okrem čokolády spolu zmiešame. Cesto bude sypké, ale nič sa nedeje. Hrnček...

Halušky z hokkaido tekvice
Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...

Marináda na zeleninu
Jednoduchá marináda, námet na kalorickejšiu večeru. Zo zeleniny je vhodné použiť baklažán, cuketu alebo...

Hokaidové pyré na sladko
Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej...

Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...

Zimný cviklovo-mrkvový šalát s údeným tofu
Chutný šalát, ideálny na obdobie, kedy je výber čerstvej zeleniny obmedzený. Mrkvu a cviklu...

Šalát z polníčka s bazalkovými zemiakmi, cesnakovým aioli a kozím syrom
Taká rýchlovka, ktorú som vymyslel dnes na večeru z toho, čo dom dal. Stopercentne...

Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov
Malai mushroom matar (v preklade: smotana huby hrach). Toto jedlo je výborné s plackami Paratha, ...

Baklažánové ravioli
Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička....

Lákavé vegetariánske guľky
Komerčný recept<br />Vegetariánske guľky podávané s Ajvarom pikant Podravka sa perfektne hodia k šalátu z vašej obľúbenej...

Domáci syr len z mlieka
Pozerám, pozerám, receptov na domáci syr je tu požehnane, ale nikde som nevidela čisto...

Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...

Focaccia farcita (plnený taliansky chlieb)
S dcérou focacciu milujeme na rôzne spôsoby, plnenú, neplnenú či len tak čisté cesto...

Cestoviny s cviklou
Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že...

Studená višňová polievka (Meggyleves)
Maďarská klasika preložená do 21. storočia ako RAW verzia

Risotto Primavera
Znovu jedna z chutných talianskych inšpirácií. Podobné rizoto učil Jamie Oliver variť talianskych mníchov v kláštore...

Krémová polievka z pečenej tekvice
Máme veľmi radi krémové polievky. Táto bude jedna z našich obľúbených. Tekvicu som upiekla, ...

Čierna reďkvička na všestranné uľahčenie
Rokmi v zástere a s vareškou, som sa vycvičil aj vo výbere jednotlivých surovín, mäsa,...

Raňajková dobrota s avokádom, vločkami a jablkom
Tieto raňajky som si vymyslela keď som mala chuť na niečo dobré, zdravé a rýchle...

Zeleninový guláš
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a niekoľko minút restujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme nadrobno nakrájaný...

Bačovský zemiakový zapekanec
tento, aj iné recepty nájdete na mojom blogu veggiecookin. wordpress. com

Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.

Medvedia cesnačka
Už je to tu... konečne vyrazili spod zeme a ja zažívam moje prvé jarné radosti. Včera...

Šalát z letnej kapusty
Chutný, zdravý, sýty a pritom nízkokalorický šalát zo surovín, z ktorých väčšinu asi máte...

Crostini s hráškom a cuketou
Objednala som si uuuzasnu knihu so zeleninovymi jedlami. Zeleninova biblia pre tych, co ju maju radi. Tento...

Šampiňónovo-smotanová omáčka
Túto omáčku voláme aj ako "nepravá sviečková". Je rýchla, výborná a chutná.

Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule
Chutné fašírky na leto v záhradke, v tieni stromov...

Ovsené placky
Tieto placky sú jednoduché, dajú sa rôzne obmieňať a sú vhodné aj pre vegánov:)