Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Sušené huby si namočíme. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a pražíme ju 3 - 4 minúty.
-
2
Pridáme cesnak a ešte minútu popražíme.
-
3
Huby (mala som hlivu, šampiňóny a krémové šampiňóny) nakrájame a pridáme do panvice.
-
4
Medzitým si premyjeme tarhoňu.
-
5
Keď huby zmäknú pridáme tarhoňu
-
6
a namočené sušené huby. Krátko spolu opražíme a podlejeme vodou tak, aby bola tarhoňa ponorená. Osolíme a dochutíme čiernym korením. Varíme, kým nie je tarhoňa mäkká. Prípadne podlejeme vodou.
-
7
Na záver pridáme lístky majoránu, zamiešame a odstavíme.
Len mám jednu malú poznámku k tomuto rcpt, ale v podstate aj vo všeobecnosti - mleté čierne korenie sa v pokrmoch nemá variť. Má sa pridávať až po dovarení, aby si zachovalo svoje účinky ;-)