Ryža so zeleninou a vňaťou

elixir - fotkaelixir, 21. mája 2015
Ryža so zeleninou a vňaťou
Foto: elixir

Recept som nevytvorila, len odkukala z letáčiku; páčilo sa mi na ňom, že všetko sa uvarilo v jednej panvici. Pokiaľ použijete teflónovú, ryžu netreba už počas varenia vôbec miešať. Zelenina sa uvarí do mäkka a ryža z nej nasaje veľa chuti.

2-3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/4 ks
1 ks
150 g hnedé
100 g
200 g cherry
1/2 ks
4 vetvičky
25 g
150 g
500 ml
2,5 PL
1,5 ČL sladká
0,5 ČL
100 g grécky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici na sucho oprážame kešu, pokým nezačne voniať. Odložíme ho bokom.

  2. 2

    Do panvice dáme lyžicu oleja a oprážame na nej šampiňóny 5 minút. Odložíme ich bokom.

  3. 3

    Do panvice dáme zvyšný olej, na drobno pokrájanú cibuľu a oprážame do hnedava. Potom pridáme umytú a na menšie kúsky nakrájanú papriku, takisto fazuľky a paradajky rozkrojené na polovice. Oprážame 5 minút.

  4. 4

    Potom pridáme aj cesnak, kurkumu a mletú papriku, oprážame tri minúty a vsypeme ryžu s polovicou na drobno nakrájaných petržlenových lístkov, miešame kým ryža olej neabsorbuje.

  5. 5

    Potom všetko zalejeme vývarom, pridáme šampiňóny, premiešame, osolíme, okoreníme a varíme 15 minút pod pokrievkou.

  6. 6

    Po 15 minútach odložíme zo šporáka, naložíme na taniere, posypeme opraženými kešu a zvyšnou vňaťou. Podávame s jogurtom a štvrtinou citrónu, ktorým si na tanieri jedlo pokvapkáme.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
tuším už viem, čo si večer pripravím na zajtrajší obed. Ako tak prechádzam suroviny, mám úplne všetko, len fazuľky nahradím špargľou čo som si práve doniesla. Díky dobrá víla :-)
Ďakujem dievčence, @tigi nech dobre chutí, a že dobrá víla, tak sme voľakedy hovorievali so sesternicou, si mi pripomenula, že by som jej mohla zavolať... :)
hej-ty-na lupienku žaba..!!ty si ale akčná baba..!!
oplatí sa urobiť..??
s vami je tu radosť byť..!!
musím kešu kúpiť..
snáď sa to aj dedkovi bude ľúbiť..:-)

Pridaj komentár k receptu: