Foto: elixir
Recept som nevytvorila, len odkukala z letáčiku; páčilo sa mi na ňom, že všetko sa uvarilo v jednej panvici. Pokiaľ použijete teflónovú, ryžu netreba Zobraziť celý popisRecept som nevytvorila, len odkukala z letáčiku; páčilo sa mi na ňom, že všetko sa uvarilo v jednej panvici. Pokiaľ použijete teflónovú, ryžu netreba už počas varenia vôbec miešať. Zelenina sa uvarí do mäkka a ryža z nej nasaje veľa chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
150 g hnedé |
|
100 g |
|
200 g cherry |
|
1/2 ks |
|
4 vetvičky |
|
25 g |
|
150 g |
|
500 ml |
|
2,5 PL |
|
1,5 ČL sladká |
|
0,5 ČL |
|
|
|
|
|
100 g grécky |
|
Postup
-
1
Na panvici na sucho oprážame kešu, pokým nezačne voniať. Odložíme ho bokom.
- 2
Do panvice dáme lyžicu oleja a oprážame na nej šampiňóny 5 minút. Odložíme ich bokom.
- 3
Do panvice dáme zvyšný olej, na drobno pokrájanú cibuľu a oprážame do hnedava. Potom pridáme umytú a na menšie kúsky nakrájanú papriku, takisto fazuľky a paradajky rozkrojené na polovice. Oprážame 5 minút.
- 4
Potom pridáme aj cesnak, kurkumu a mletú papriku, oprážame tri minúty a vsypeme ryžu s polovicou na drobno nakrájaných petržlenových lístkov, miešame kým ryža olej neabsorbuje.
- 5
Potom všetko zalejeme vývarom, pridáme šampiňóny, premiešame, osolíme, okoreníme a varíme 15 minút pod pokrievkou.
- 6
Po 15 minútach odložíme zo šporáka, naložíme na taniere, posypeme opraženými kešu a zvyšnou vňaťou. Podávame s jogurtom a štvrtinou citrónu, ktorým si na tanieri jedlo pokvapkáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
oplatí sa urobiť..??
s vami je tu radosť byť..!!
musím kešu kúpiť..
snáď sa to aj dedkovi bude ľúbiť..:-)
@radost :) Tvoje básničky nemajú chybičky ;)