Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...
Mrkvová ryža s bylinkami
Je to nieco ako Rizoto, alebo zeleninova ryza. Priprava je velmi jednoducha a vysledok velmi chutny :-)...
Brokolicová nátierka
Dáme variť vodu. Pripravíme si misu s ľadovou vodou. Menšiu hlávku brokolice umyjeme, očistíme...
Pohankový šalát
Pohánka bola skôr považovaná za obilie chudobných. Po tom, ako lekári objavili zdravotný význam pohánky,...
Sladké jablkové lupienky
Ako som už spomínala, máme na záhrade veľa jabĺk. Toto je ďalší spôsob, ako...
Malinové brownies
Recept pochádza z pripravovanej kuchárky Forks over knives ( naozaj skvelý dokument) od Isy Chandry Moskowitz...
Toum - cesnakový krém z Libanonu
Tento cesnakový krém som prvýkrát ochutnala, keď nám ho priniesli naši priatelia z Libanonu. Všetci...
Pomarančový šalát
Recept na tento šalát je od mojej veľmi dobrej kamarátky Táničky, ktorá sa tiež venuje "blogovaniu"....
Rýchly šalát na večeru
Zúčastnil som sa na jar jedného vitariánskeho predĺženého víkendu. Bola to pre mňa zaujímavá skúsenosť fungovať...
Tapenade z čiernych olív
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť,...
Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov
Zaujímavú kombináciu pečenej papriky a vlašských orechov, okorenenú orientálnymi koreniami som obohatila niekoľkými listami medvedieho cesnaku....
Guličky od Nigelly
Tento recept nie je môj vlastný, no je taký úžasný, že ak ho nepoznáte, ...
Domáci pálivý Gulyáskrém - pálivý domáci gulášový krém
Recept som našla pred 2 rokmi na No. Salty, pretože nemám rada kupované ochucovadlá s éčkami,...
Marocké placky Msemmen
Na dovolenke v Maroku som ochutnala všeličo, ale najviac ma oslovil Msemmen. Tieto placky, ...
Nepečený jahodový dezert
Jahody máme veľmi radi a s prvými sme si urobili tento výborný dezert, ktorý nás zároveň...
Pho - vegetariánska verzia
Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept....
Kakaové rezy (vegan)
Použite kvalitné kakao (najlepšie bio a fairtrade) alebo karob. Obľúbený zdroj: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě!...
Katkin fantastický čokoládový fudge (raw)
Recept som vymyslela, pretože sa zaoberám raw kuchyňou a veganstvom. Výborný koláčik, ktorý vás...
Hrach na cibuľke
Použila som sušený hrach, takže som ho na noc namočila a ráno uvarila do mäkka (rozvarila...
Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš je výborný, ja som ešte pridala 1 mrkvu, ...
Pečené Tofu s červenou kapustou
Táto klasika vám bude chutiť! Ideálna na Vianoce, medzisviatkové obdobie aj na Silvestrovskú zábavu. Prajeme...
Kapustová polievka na zdravý spôsob
Kapustovú polievku zvyčajne pripravujeme so slaninkou. Ja ponúkam zdravšiu variantu tejto polievky s červenou repou...
Hŕstková polievka pikantná a zdravá
Máte pravdu, hŕstkovú asi každý pozná, niekto zasmaží s múkou, niekto kúpi hotovú, ja som robila s...
Letné rizoto s ananásom
Pre všetkých, ktorý majú radi ovocno - pikantné - osviežujúce chute. Ľahké, zdravé...
Mexická fazuľová nátierka (vegan)
Naša vegan svadba - nátierky/dipy II. Myslím, že recept je od MUDr. Igora Bukovského....
Vegan palacinky (pancakes)
Nie sú to síce tie naše klasické palacinky, ale príprava je v podstate taká istá a...
Švábske krúpkobitie
Varím ako vždy od oka, takže množstvá si určite podľa seba. Oprašujem už raz pridaný...
Mätové pesto
Bazalkové pesto milujem, no bazalku mám ešte veľmi drobnú :-) Mäty mám naopak vyše hlavy, ...