Vegánske škvarkové pagáče
Vegánske škvarkové pagáče

Vegánske škvarkové pagáče

lunter - fotkalunter, 9. novembra 2018. Komerčný recept.
Vegánske škvarkové pagáče
Foto: lunter
1 plech
porcia
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal.
150 ml
250 g
1 ks
11 g
1 ČL
1/4 ČL
1 ČL
50 ml
1 ČL (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások - mlieko mierne zohrejeme, odlejeme si približne 100 ml, pridáme doň cukor a rozmrvené droždie. Zvyšných 50 ml si necháme na dolievanie. Kvások necháme vykysnúť. Zatiaľ nakrájame zemiak na malé kocky a dáme uvariť.

  2. 2

    Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie, roztlačený zemiak, olej a pripravený kvások. Cesto dôkladne premiesime, ak je suché, pridáme trošku vlažného mlieka, ak lepí, pridáme trošku múky. Necháme kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí objem, približne 1 hodinu.

  3. 3

    Potom cesto dáme na múkou vysypanú dosku, rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 2 cm. Natrieme škarkovou nátierkou z jedného črievka. Poskladáme na tretiny. Otočíme o 90 stupňov, opäť rozvaľkáme a natrieme nátierkou z druhého črievka. Ešte 3 - 4x otočíme a poprekladáme.

  4. 4

    Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Potrieme troškou mlieka, posypeme sezamom a soľou. Pečieme približne 20 minút dozlatista.

Diskusia k receptu

ivan14
Nevím, jak kdo, ale já, když čtu recepty od těchhle "sekt" (vegetariáni, vegáni, frutariáni, makrobiotici a jaksetojenomvšechnojmenuje), tak dostanu chuť na uzený bůček......:-)
ubka
@kimlo (27.9.2019 19:27) ,tiež sa čudujem,našla som zloženie:-)))

Popis produktu
Vlastnosti
Aj ľahko aj dobre, Bez cholesterolu, Bez konzervačných látok

Rastlinná nátierka s cibuľovými škvarkami pasterizovaná.

Zloženie
Voda, Repkový olej, Tofu (voda, sójové bôby), 10% cibuľové škvarky (cibuľa, repkový olej, pšeničná múka, soľ), Sušené potravinárske droždie, Zemiakový škrob, Soľ, Bezgluténová sójová omáčka (voda, fermentované sójové bôby, fermentovaná pšenica, soľ), Jablčný ocot, Stabilizátor (xantánová guma)

Môže obsahovať horčicu a sezam.
2x leaela a haji
haji
@afataga (28.9.2019 11:16)
Haha, dobre si ma pobavila!
Kdoví, co mají vědci v petriho miskách? Eko bio zpracované petky a bude z toho vego-eko-ma. Na něčem podobném se už pracuje, hmm Zatím je to úděsně drahé, chválabohu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia