Vegánske škvarkové pagáče

lunter - fotkaLunter, 9. novembra 2018 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Vegánske škvarkové pagáčeFoto: lunter
1 plech
porcia
90 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si kvások - mlieko mierne zohrejeme, odlejeme si približne 100 ml, pridáme doň cukor a rozmrvené droždie. Zvyšných 50 ml si necháme na dolievanie. Kvások necháme vykysnúť. Zatiaľ nakrájame zemiak na malé kocky a dáme uvariť.

  2. 2

    Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie, roztlačený zemiak, olej a pripravený kvások. Cesto dôkladne premiesime, ak je suché, pridáme trošku vlažného mlieka, ak lepí, pridáme trošku múky. Necháme kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí objem, približne 1 hodinu.

  3. 3

    Potom cesto dáme na múkou vysypanú dosku, rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 2 cm. Natrieme škarkovou nátierkou z jedného črievka. Poskladáme na tretiny. Otočíme o 90 stupňov, opäť rozvaľkáme a natrieme nátierkou z druhého črievka. Ešte 3 - 4x otočíme a poprekladáme.

  4. 4

    Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Potrieme troškou mlieka, posypeme sezamom a soľou. Pečieme približne 20 minút dozlatista.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist