Tekvicovo-zemiakový paprikáš fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. júla 2016
Tekvicovo-zemiakový paprikáš (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché, rýchle, lacné a chutné :-) V sezóne tekvíc, dobrých receptov nikdy nie je dosť :-)

Suroviny

1 kg
500 g
2 ks
2-3 ks čerstvá
2 ks
4-5 strúčikov väčšie
podľa potreby
podľa chuti
1 KL
7-8 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Je čas, ked je plná záhrada čerstvej zeleniny, tak to treba využit :-) Ja som pouzila polovicu z bielej velkej tekvice, to je cca.1kg. Tekvicu si pokrajame na mensie pásiky. Zemiaky som neprekrajovala, len pokrajala na krúžky, kedze boli dost male a tenké :-) ..aj tie treba zúžitkovať :-)

    Tekvicovo-zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu a cesnak si pokrajame na male kocky. Tak isto si nakrájame aj papriku. Na farbe nezáleži, ja mam v záhrade takéto papriky :-) Podla chuti mozte dat 2 alebo 3 papriky...

    Tekvicovo-zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji si zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom pridame pokrajanu papriku a par minut nechame spolu poškvrčat. Ked sa už začne pomaly piect, tak pridame mletu papriku, pár sekund opražime a hned dame k tomu prichystanu zeleninu. Premiešame a zalejeme takym množstvom vody, kolko šťavy chceme mat. Kedže je to paprikáš, tak ja davam len tolko, aby zakrylo zeleninu :-) Pridame čierne korenie, rascu, sol a nechame varit. Ked sa paprikáš uz zacne varit, nakrajame donho este 2-3 paradajky a dovaríme do konca :-)

    Tekvicovo-zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výborné, rychle a lacne jedlo, ktore mozte podavat s chlebom, ale aj s ryžou alebo bulgurom :-) Podla chuti si mozte pridat klobasu, párok,alebo nieco udeného :-)

    Tekvicovo-zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ;-)

    Tekvicovo-zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia
Pekne, lahke, farebne jedlo. Uz je naplanovane.
izabella929
@cesminaz , robila som tekvicový perkelt a tiež tam boli zemiaky, ale bolo to vynikajúce..) občas pridám aj domácu neúdenú klobásku, dodá tomuto letnému jedlu šmrnc..šikuľka chutne si navarila..)
cesminaz
@Frezia dakujem a budem rada,ak ochutnas. @izabelka je to fakt vynikajuce,skoro ako cisto zemiakovy paprikas :-) V tomto recepte som vlastne cast zemiakov nahradila tekvicou,kedze jej mam v zahrade dost ;-) A presne ako pises,moze sa donho pridat pre chut aj klobasa.Kazdy podla vlastneho gusta :-)
klukodvody
Zdravíme a všechno máme, tak to dáme a manželce přímo svítí očka, že je to s bulgurem. Udělala jsi jí radost já jdu vařit a paráda že je ještě navíc s cuketou.
monty469
Tento recept sa mi určite teraz hodí . Dobre si navarila, ako vždy :-) Darmo, si šikovnica prešikovná :-)
cesminaz
Mily @klukodvody budem sa strasne tesit ak doma vyskusate a ked verim,ze vam bude chutit :-) S bulgurom je to vyborne,nech manzelke chuti! Pekny den a krasny pozdrav obom! @monty dakujem za tvoje mile slova :-) Tvoje recepty su tiez vynikajuce a vzdy ma zaujmu :-) Niesu take obycajne a chladne,ale priatelske a ludske :-) No urcite tam prispieva k uspechu aj tvoj kocurik ;-P
jack
Och,ako by som si dala.Veľmi dobré.Ľahkè,rýchle,super papaníčko.
martamm
tekvice nam prave dozrievau, urcite uvarim takyto paprikas, tsim sa, ez mozem vyskusat novy receptik :)
atulienka
Dnes som dostala tekvicu zo záhradky mojej tety, tak vyskúšam letný jednoduchý recept. Mňam!
haji
Tvůj receptík je fajn letní záležitost. Díky @Cem ínaz
haji
Chtěla jsem napsat slušně Cesminaz a vidím, že mám problém. Chjo, promiň, Cesmínko!
havino
no vidíš dievka moja, toto by ma nenapadlo, tekvice mam posadených aleluja, aj hokaido, aj bielu a čo z nich bude úrody, čo sa ukazuje, že každý recept bude dobrý a toto by sa ujalo aj u mňa doma, pre mňa vynikajúce a manžel zje, ked iné nebude :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia