Foto: cesminaz
Jednoduché, rýchle, lacné a chutné :-) V sezóne tekvíc, dobrých receptov nikdy nie je dosť :-)
Suroviny
1 kg |
|
500 g |
|
2 ks |
|
2-3 ks čerstvá |
|
2 ks |
|
4-5 strúčikov väčšie |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
7-8 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Je čas, ked je plná záhrada čerstvej zeleniny, tak to treba využit :-) Ja som pouzila polovicu z bielej velkej tekvice, to je cca.1kg. Tekvicu si pokrajame na mensie pásiky. Zemiaky som neprekrajovala, len pokrajala na krúžky, kedze boli dost male a tenké :-) ..aj tie treba zúžitkovať :-)
-
2
Cibulu a cesnak si pokrajame na male kocky. Tak isto si nakrájame aj papriku. Na farbe nezáleži, ja mam v záhrade takéto papriky :-) Podla chuti mozte dat 2 alebo 3 papriky...
-
3
Na oleji si zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom pridame pokrajanu papriku a par minut nechame spolu poškvrčat. Ked sa už začne pomaly piect, tak pridame mletu papriku, pár sekund opražime a hned dame k tomu prichystanu zeleninu. Premiešame a zalejeme takym množstvom vody, kolko šťavy chceme mat. Kedže je to paprikáš, tak ja davam len tolko, aby zakrylo zeleninu :-) Pridame čierne korenie, rascu, sol a nechame varit. Ked sa paprikáš uz zacne varit, nakrajame donho este 2-3 paradajky a dovaríme do konca :-)
-
4
Výborné, rychle a lacne jedlo, ktore mozte podavat s chlebom, ale aj s ryžou alebo bulgurom :-) Podla chuti si mozte pridat klobasu, párok,alebo nieco udeného :-)
-
5
;-)
Diskusia k receptu