Šalát z červenej kapusty fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 14. októbra 2011

Napad na takyto salat som nasla na internete.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

350-400 g
1 ks
3-4 ks
1/2 KL
1 KL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cervenu kapustu som postruhala na struhadle s vacsimi otvormi. Pomaranc a mandarinky som osupala. Z pomaranca som obtrhala vnutornu tvrdu duzinu. Robila som to nad kapustou, aby stava z pomaranca vytekala na kapustu. Tak isto som aj krajala mandarinky, takze vsetka stava zostala v miske. V pohari som rozmiesala sol, cukor, olej, ocot a cerstvo pomlete korenie. Pripravenou zalievkou som zaliala kapustu s pomaracom a mandarinkami. Vsetko som spolu premiesala. Ak treba, moze sa podla chuti dosolit, alebo dosladit. Salat je lepsi, ked postoji 2-3 hodiny.

    Šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kto chce, moze si k salatu pridat nakrajane avocado.

    Šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

dorisa
Može byť skvelý ten tvoj šalátik, vyskúšam.
danculka
Ja asi mám cigánske korene,milujem farebné kombinácie aj v jedlách,tvoj šalát je toho príkladom:))))))))
janger
Uz som pozerala po tomto salatiku pri tvojom vedlajsom recepte, chcela som sa spytat, co to je. Ale teda tu je recept. Zaujimava kombinacia, ale iste dobre :-).
jerica
Danielka *****pozdravujem , spravím s avocádom a majolkou:-)))
alena45
už som robila podobný aj z bielej kapusty, vyskúšam aj z červenej a určite si tam pridám zrnká granátového jablka, ktoré tak ľúbim.
hanach
určite je hlavne zdravý. vyskúšam pridávam do kk
marianne69
@danka uz je spraveny a je vyborny,naozaj,s ovocim som este nerobila na svoju skodu:-) len to korenie 4 farieb som nemala,ale aj tak je skvely
palokuchki
@marianne69 dakujem. Som rada, ze ti salat chutil. My sme si velmi oblubili to korenie styroch farieb. Davam ho do mnohych veci. Tvoj salat som si pozrela a ked budeme mat nove jablka, tak si ho spravim. Odkedy sme mali jablkovy sad a viem kolko chemikalii sme museli dat na jablcka aby boli pekne snazim sa co najmenej jablka kupovat.
alena45
Jednoduchý a výborný šalát, Dnes sa skoro všetok zjedol, veľmi chutil.
alena45
Po rokoch som sa vrátila k tomuto šalátu, pomaranče som dala pol na pol s pomelom, chutí veľmi zaujímavo. Všetko dobré v Novom roku prajem.