Karobové rezy s vanilkovým krémom a ovocím (vegan)
Foto: veganvidya
Sladkosti z našej vegánskej svadby III. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia pochádza z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě od Elišky Škvařilovej a Zobraziť celý popisSladkosti z našej vegánskej svadby III. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia pochádza z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka na veľký plech.
Suroviny
240 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
140 g |
|
60 g |
|
700 ml |
|
2 ks |
|
2 ks bio |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
100 g |
|
2 ks bio |
|
2 PL |
|
180 g |
|
120 g (pomlieť) |
|
štipka |
|
Želé: | |
1,5 l (slivkový/marhuľový/broskyňový a pod.) |
|
3 ks (od Labety) |
|
7 PL |
|
Postup
-
1
V miske premiešame všetky sypké suroviny, rozdrobíme tuk a pomocou mlieka vypracujeme polohusté rozotierateľné cesto. Ak je cesto tuhšie, pridáme trochu mlieka. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 min alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme si plnku. Vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli varíme 20 minút na hustú kašu, do ktorej potom vmiešame smotanu. Kašu zotrieme stierkou zo stien nádoby, prikryjeme fóliou (priamo na kašu) a bez miešania necháme vychladnúť. Pomletý cukor a tuk vyšľaháme do peny, do ktorej po častiach pridávame vychladnutú kašu, až získame hladký, dobre rozotierateľný krém.
- 3
Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť. Potom na krém úhľadne poukladáme kompótové ovocie. Pripravíme si želé: použijeme šťavu z kompótu a doplníme ju vodou, aby sme získali spolu 750 ml tekutiny, v ktorej rozmiešame práškové želé a cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme cca 1/2 minúty. Za občasného miešania necháme schladnúť. Ešte vlažným želé zalejeme múčnik s ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke, aby sa nám pri krájaní nerozpadal.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu