Foto: sonah
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred som si namočila ružovú fazuľu, nasledujúci deň som ju uvarila v novej vode s mrkvou petržlenom zelerom a vňaťami (ligurček, petržlen, zeler - mám domáce mrazené), potom som to asi dve hodinky varila do mäkka... V ďalšom hrnci som si uvarila pohánku zaprášila trochou rasce papriky a nastrúhala 8 strúčikov cesnaku. Zahustila som tým polievku a keď som ju vypla, ešte som tam dala nadrobno nasekanú vňatku, aby nebola len vyvaraná, ale výživnejšia bez varu.
polievka bola akurát mäkká a chutná:)
ďakujem
Taktiež aj podľa mojich skúseností stačí zelenine podstatne kratší var, ako suchej fazuli a teda ju stačí pridať až povedzme pol hodiny pred dovarením fazule, aby bola fazuľa mäkká a zelenina nerozvarená.