Zdravá fazuľová polievka

sonah - fotkasonah, 6. februára 2017
Zdravá fazuľová polievka
Foto: sonah
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
3 ks
1 ks
2 ks
6 PL
8 strúčikov
1 ČL
1 ČL
1 hrsť
štipka




Postup

  1. 1

    Deň vopred som si namočila ružovú fazuľu, nasledujúci deň som ju uvarila v novej vode s mrkvou petržlenom zelerom a vňaťami (ligurček, petržlen, zeler - mám domáce mrazené), potom som to asi dve hodinky varila do mäkka... V ďalšom hrnci som si uvarila pohánku zaprášila trochou rasce papriky a nastrúhala 8 strúčikov cesnaku. Zahustila som tým polievku a keď som ju vypla, ešte som tam dala nadrobno nasekanú vňatku, aby nebola len vyvaraná, ale výživnejšia bez varu.

Diskusia k receptu

katka78
Chutne vyzerá tvoja polievka, ja strukovinové rada, nakyslo aj "nasladko" ako u teba s koreňovou zeleninou. Joj, ale úplne najradšej mám tú s údeným rebierkom, ktoré ju tak úžasne prevonia :-) Vo vegetariánskej verzii urobí dobrú službu údená paprika. Páči sa mi aj tvoja bezmäsitá, prevoňaná ligurčekom a cesnakom, ale zarážajú ma 2h varenia. Riadne suchú fazuľu si mala asi. Aj zelenina sa už musela za ten čas rozvariť. Pohánku som ešte do fazuľovej nedávala, vyskúšam nabudúce.
2x haji a sonah
sonah
Mala som štandardnú domácu fazuľu a všetka zelenina bola domáca, zo skúsenosti viem, že sa domáca zelenina dlhšie varí ... aj napr. mrkva z obchodu je taka "redšia" vodovejšia a rýchlejšie sa varí ...
polievka bola akurát mäkká a chutná:)
ďakujem
chica114
Nooo....tak túto polievočku mám veľmi rada. Krásny receptík. 5* :-)
1x sonah
haji
Kombinaci fazole s pohankou jsem ještě nedělala, co není může být. Tvoje polévka se mi líbí, určitě je výborná, díky za sdílení!
1x sonah
peter48
Pohánku odporúčajú nevariť a skutočne stačí pridať do práve dovarenej polievky primerané množstvo pohánky o odstaviť ju. Pohánky dostatočne zmäkne a varom sa neznehodnotí. Ja taký postup bežne používam napríklad aj pri šošovicovej polievke.
Taktiež aj podľa mojich skúseností stačí zelenine podstatne kratší var, ako suchej fazuli a teda ju stačí pridať až povedzme pol hodiny pred dovarením fazule, aby bola fazuľa mäkká a zelenina nerozvarená.
gabriele
pohanka sa primerane povarit musi...a uz vobec nehovoriac o sosovici... @Peter48 ako sa varom znehodnoti pohanka?...napis konkretne...pocul si uz nieco o antinutrientoch? ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia