
Kakaovo - jablkový koláč
Rúru si predhrejeme na 180°C. Pripravíme si suroviny. Hrnček - 250ml.

Cestoviny so shitake pestom a sójou
Čerstvé shitake nakrájame na kocky. Trochu olivového oleja rozohrejeme na panvici a shitake krátko osmažíme (1-2...

Živá miska
Áno, dobre čítaš ... misku plnú živej šošovice, plnú energie a vitamínov ......

Bulgur mámený Marokom
Letné obdobie so sebou okrem čerstvých surovín spravidla prináša aj zmenu chuti, viac ako zapražené jedlá...

Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan
Veľmi jednoduchá a univerzálna záležitosť...

Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou
Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v...

Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...

Liaty perník (vegan)
Inšpirovala som sa knihou Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka...

Penne so zeleninou a olivami
Po nejakej dobe mi zas môj organizmus povedal, že nechce mäso, tak som improvizovala a...

Staroslovanský chlebík
Jednoduchý chlieb, ktorý zvládne každý, kto má trochu čas. Množstvo je na tri chlebíky,...

Krekry z ryže
Ak neviete, čo s prebytočnou ryžou, dá sa veľmi rýchlo zmeniť na chutné a zdravé...

Karamelový (a kakaový) krém (vegan)
Nech sa páči: krémy, ktorými bola zdobená (a plnená) jedna zo svadobných tôrt... presne taká,...

Puding z chia semienok
Recept ktorý zvládne aj tej najväčší začiatočník a ktorý poteší aj najväčšieho labužníka.

Čerstvá paradajková polievka s mladou cuketou
Na túto "celoročnú" ľahkú polievku som si spomenul vďaka Sjuz a jej obľúbeným ančovičkám a kaparám...
Vyprážané tofu v sezamovej strúhanke
Milujete chute Ázie? V tom prípade sa vám vyprážané tofu so sezamom bude veľmi páčiť! Vyskúšajte sami...

Zelerovo-paradajková polievka
Takúto polievku so raz jedol v jednej reštaurácii. Veľmi mi zachutila, tak ju aj doma...

Vegan - raw pohostenie
Moja dcéra mala nedávno 17 rokov a pri tej príležitosti si pozvala k nám domov pár spolužiakov-spolužiačky....
Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...

Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...

Opekané zemiaky s cibuľkou
Tento veľmi jednoduchý a obľúbený recept mám od mojej starej mamy. Vždy som sa tešila keď...

Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...

Banánová raw zmrzlina
Zmrzka pripravená do 10 minút a bez zbytočného pridávania cukru? ÁNO!! A môžete si ju bez zbytočných...

Kapustový šalát s ananásom
Rozhodla som sa pridať tento recept preto, že pred rokmi sa mi podarilo zhodiť aj...

Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....

Expresný ultrazdravý čoko puding
Čas a zdravie sú pre človeka jednými z tých najdôležitejších hodnôt v živote. Preto ak vás...

Jačmenné krúpky so zeleninou
Krúpky s dcérou máme veľmi rady a tie dnešné boli úplne mňamózné, prepáčte za výraz (používame...

Pečený patizón plnený bulgurom
Je sezóna tekvíc, medzi ktoré spadajú aj cukety a patizóny. Práve patizón je z tejto...