Foto: uzaska
Veľmi rýchla a jednoduchá variácia na rizoto
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bulgur zalejeme vriacou vodou (pomer bulgur: voda je 1:2), osolíme, povaríme 3 minúty a na ďalších cca 10-15 ho zakryjeme a necháme "dojsť". V hotovom bulgure nesmie byť voda, konzistenciou by sa mal podobať na (podobne pripravovaný) kuskus.
- 2
Na troške oleja osmažíme nakrájanú cuketu a hríby, môžeme trochu okoreniť trebárs mčk, paprikou, posoliť...
- 3
Osmaženú cuketu s hríbami iba zamiešame do bulguru a môžeme rovno podávať, prípadne doplniť čerstvým zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu