Bulgurito s cuketou a šampiňónmi

uzaska - fotkauzaska, 12. marca 2013
Bulgurito s cuketou a šampiňónmi
Foto: uzaska

Veľmi rýchla a jednoduchá variácia na rizoto

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks




Postup

  1. 1

    Bulgur zalejeme vriacou vodou (pomer bulgur: voda je 1:2), osolíme, povaríme 3 minúty a na ďalších cca 10-15 ho zakryjeme a necháme "dojsť". V hotovom bulgure nesmie byť voda, konzistenciou by sa mal podobať na (podobne pripravovaný) kuskus.

  2. 2

    Na troške oleja osmažíme nakrájanú cuketu a hríby, môžeme trochu okoreniť trebárs mčk, paprikou, posoliť...

  3. 3

    Osmaženú cuketu s hríbami iba zamiešame do bulguru a môžeme rovno podávať, prípadne doplniť čerstvým zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

katka90
o bulgure citam prvy krat, vyhladala som si na nete ze co to je, vyzera to dobre, ked ho najdem v obchode tak urcite vyskusam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia