Foto: helca103
Rozhodla som sa pridať tento recept preto,že pred rokmi sa mi podarilo zhodiť aj vďaka tomu šalátu pár kíl tiež počas Zobraziť celý popisRozhodla som sa pridať tento recept preto,že pred rokmi sa mi podarilo zhodiť aj vďaka tomu šalátu pár kíl tiež počas pôstu. Robím ho často lebo mi táto kombinácia veľmi chutí.
príprava
Suroviny
1 ks menšia hlávka |
|
1 ks |
|
1 ks kto chce môže pridať broskyňový alebo višňový |
|
nálev : | |
1 ks |
|
1 PL |
|
2-4 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny a začnem pracovať.
-
2
Kapustu a cibuľu nakrájame alebo nastrúhame, osolíme, premiešame a necháme postáť aspoň pol hodiny. Potom pridáme nakrájaný ananás a zalejeme nálevom. Príprava nálevu je jednoduchá : šťavu z citróna zmiešame s horčicou,olejom, okoreníme, podľa chuti pridáme cukor a šťavu z ananásu . Nálevom zalejeme kapustový šalát a necháme odstáť v chlade aspoň 1-2 hodiny. Zvykla som si ho robiť večer a ráno som si ho brala do práce.
-
3
Pred podávaním priadne premiešame a už si len pochutnávame na šalátiku ktorý chutí v zime aj v lete.
-
4
Keď som ho robila prvý krát tak všetci ohrňovali nos. No potom chodili ,,tajne“ ochutnávať kým mi všetko nezjedli. Dobrú chuť !
Ďakujem za komentáre všetkým, nikdy sa mi nepodarilo nafotiť to čo varím alebo pečiem vždy som sa spamätala ked bolo jedlo hotové.Podľa seba viem,že najprv ma zaujmú recepty kde sú obrázky :-)