Foto: veganvidya
Inšpirovala som sa knihou Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka na polovičný plech. Časť špaldovej múky (maximálne 25 Zobraziť celý popisInšpirovala som sa knihou Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka na polovičný plech. Časť špaldovej múky (maximálne 25 g) možno nahradiť celozrnnou ražnou.
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
220 g |
|
6 PL |
|
100 g |
|
75 ml |
|
30 g |
|
350 ml |
|
2 čl (vyrobila som si domáce) |
|
1 čl |
|
štipka |
|
50 g |
|
kyslejší po upečení |
|
Poleva: | |
100 g (vegan) |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Sypké suroviny dobre premiešame v mise (sodu presejeme cez sitko).
- 2
V teplom "mlieku" (použila som bio ovsené) rozpustíme sladenku, olej a pridáme do misy a znovu dobre premiešame.
- 3
Nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.
- 4
Prekrojíme pozdĺžne, potrieme džemom, spojíme a potom polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. Ja som použila polovice nelúpaných mandlí.
- 5
Čoko poleva: Nad parou roztopíme horkú čokoládu a Alsan Bio. Možno budete musieť pridať viac Alsanu Bio v závislosti od použitej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu