Nech sa páči: krémy, ktorými bola zdobená (a plnená) jedna zo svadobných tôrt... presne taká, akú máme radi :-).
Suroviny
| Karamelový krém: | |
| 5 PL |
|
| 100 ml |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks alebo karamelový bez sušeného mlieka alebo smotany |
|
| 250 g |
|
| 5 PL pomlieť na práškový |
|
| Kakaový krém: | |
| 250 ml |
|
| 100 g pomlieť na práškový |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks (bez sušeného mlieka alebo smotany) |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Karamelový krém: 5 PL hnedého cukru upálime na karamel. Odstavíme. Uvarenú silnú čiernu kávu pomaličky a opatrne vlievame do karamelu spolu s cca 50 ml rastlinného mlieka. Premiešame. Zo zvyšku rastlinného mlieka a pudingového prášku uvaríme puding - necháme vychladnúť.
- 2
Rastlinný tuk ušľaháme s práškovým hnedým cukrom. Karamel, puding a tuk s cukrom vyšľaháme spolu dohladka.
- 3
Kakaový krém: Z rastlinného mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Tuk vymiešame s cukrom, pridáme kakao a el. šľahačom spojíme s vychladnutým pudingom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu