Karamelový (a kakaový) krém (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 16. júla 2013

Nech sa páči: krémy, ktorými bola zdobená (a plnená) jedna zo svadobných tôrt... presne taká, akú máme radi :-).

Suroviny

Karamelový krém:
5 PL
100 ml
200 ml
1 ks alebo karamelový bez sušeného mlieka alebo smotany
250 g
5 PL pomlieť na práškový
Kakaový krém:
250 ml
100 g pomlieť na práškový
2 PL
1 ks (bez sušeného mlieka alebo smotany)
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karamelový krém: 5 PL hnedého cukru upálime na karamel. Odstavíme. Uvarenú silnú čiernu kávu pomaličky a opatrne vlievame do karamelu spolu s cca 50 ml rastlinného mlieka. Premiešame. Zo zvyšku rastlinného mlieka a pudingového prášku uvaríme puding - necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rastlinný tuk ušľaháme s práškovým hnedým cukrom. Karamel, puding a tuk s cukrom vyšľaháme spolu dohladka.

  3. 3

    Kakaový krém: Z rastlinného mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Tuk vymiešame s cukrom, pridáme kakao a el. šľahačom spojíme s vychladnutým pudingom.

Diskusia k receptu

cathyc
mňam, karamelový krém som ešte ako vegánka nerobila a to ho milujem a trvá to už pekne dlho. Som rada, že si priložila tento recept. Nechápem sama prečo som na to neprišla ako ho spraviť. Raz som skúšala karamelovú šľahačku podľa starého receptu, samozrejme s vegan ingredienciami, ale nakoľko v pôvodnom recepte bola šľahačka sušená a tá vegan nie je, tak som použila nesušenú rastlinnú a bolo to samozrejme riedke. Odvtedy som sa o karamelové verzie nepokúšala. Ukladám
cathyc
ten cukor čo páliš na karamel si nakoniec rozpustila s vodou?
veganvidya
@cathyc prepac, ze odpisujem az teraz, dobre, ze si ma na to upozornila, zle som to napisala - uz je to opravene... vela zdaru :-)