Foto: jenni
Celozrnné krekry zo špaldovej múky s cesnakom a tekvicovými semienkami. Inšpirované krekrami, ktoré môžete bežne kúpiť v potravinách. Ale predsa len, domáce sú domáce.
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Časť tekvicových semienok si pomelieme na jemno, približne 50 g a zvyšok semienok nahrubo. Zmiešame pšeničnú múku so špaldovou. Do zmesi pridáme soľ, sušený cesnak, prášok do pečiva a tekvicové semienka.
- 2
Do suchej zmesi pridáme alsan, olivový olej a vodu. Vymiesime cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na tenké pláty.
- 3
Radielkom pokrájame cesto na malé štvorce alebo obdĺžniky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút pri 200 stupňoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Alsan Bio je 100% rastlinný produkt, margarín, ktorý neobsahuje stužené tuky. Vhodný na natieranie, varenie i pečenie. Používa sa ako alternatíva k maslu. Predáva sa v 250 g balení, obvykle ho dostanete v predajniach so zdravou výživou.