Silvestrovské slané krekry

jenni - fotkajenni, 30. decembra 2013
Silvestrovské slané krekry
Foto: jenni

Celozrnné krekry zo špaldovej múky s cesnakom a tekvicovými semienkami. Inšpirované krekrami, ktoré môžete bežne kúpiť v potravinách. Ale predsa len, domáce sú domáce.

15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
100 g
1 ČL
2 ČL
1 ČL
50 g
1 PL
80 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Časť tekvicových semienok si pomelieme na jemno, približne 50 g a zvyšok semienok nahrubo. Zmiešame pšeničnú múku so špaldovou. Do zmesi pridáme soľ, sušený cesnak, prášok do pečiva a tekvicové semienka.

  2. 2

    Do suchej zmesi pridáme alsan, olivový olej a vodu. Vymiesime cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na tenké pláty.

  3. 3

    Radielkom pokrájame cesto na malé štvorce alebo obdĺžniky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút pri 200 stupňoch.

Diskusia k receptu

elixir
Tieto rada niekedy vyskúšam, pekné krekry. :)
redakcia
@Malusa (27.12.2016 15:36)

Alsan Bio je 100% rastlinný produkt, margarín, ktorý neobsahuje stužené tuky. Vhodný na natieranie, varenie i pečenie. Používa sa ako alternatíva k maslu. Predáva sa v 250 g balení, obvykle ho dostanete v predajniach so zdravou výživou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia