Vegan - raw pohostenie

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 24. júna 2013 19:37
Ďalšie recepty »

Moja dcéra mala nedávno 17 rokov a pri tej príležitosti si pozvala k nám domov pár spolužiakov-spolužiačky. Zo šiestich boli nakoniec traja, ale zjedlo sa toho dosť a mali sme aj na raňajky :-)

5-10
porcií

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Uvarila som asi 500g ryže, jemne osolila. Zvyšnú ryžu sme zjedli len tak. Mám formičky na sushi-maki a som s nimi maximálne spokojná. Maki som plnila avokádom a údeným tofu.

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 1
  2. 2

    Ovocnú mandalu som urobila z melónu, banánu, červeného hrozna, malín a čučoriedok.

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 2
  3. 3

    K cícerovej nátierke budete potrebovať: 1 nakrájanú cibuľu, 2 kocky čerstvého droždia, 1 konzervu cíceru. Cibuľu orestujeme na troche slnečnicového oleja, pridáme rozmrvené droždie a miešame kým sa droždie oddelí od oleja, pridáme precedený cícer, spolu "prehrejeme". Necháme chvíľu vychladnúť a poriadne vymixujeme. Podľa chuti dosolíme. Nátierku som natrela na doma upečený chlieb (špaldový s ľanovými semiačkami).

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 3
  4. 4

    Uvarený cícer som vymixovala s tahini pastou, pretlačeným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou. Riedila som to trochou cícerového vývaru. Vždy to vymixujem podľa svojej chuti :-) K hummuse som podávala zeleninu.

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 4
  5. 5

    K tejto nepečenej torte uvádzam recept samostatne ;-)

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 5
  6. 6

    Na pitie mali študenti bazovú limonádu (voda s domácim bazovým sirupom, tymiánom a citrónom).

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist