Penne so zeleninou a olivami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 28. februára 2012
Penne so zeleninou a olivami (fotorecept)
Foto: afataga

Po nejakej dobe mi zas môj organizmus povedal, že nechce mäso, tak som improvizovala a vzniklo podľa mňa výborné, priam až veganské jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g alebo iné cestoviny
1 PL
1 šálka miešaná
1 šálka alebo ľadový šalát
1 PL
1-2 ks
1 ČL
3 PL
1 konzerva malá
2 ks - strúčiky celé




Postup

  1. 1

    Dala som variť penne. Keď sa začali vairť, pustila som sa orestovať na oliv. oleji zeleninu, čínsku kapustu, cesnak a vňať, občas som podliala vodou z variacich sa penne. Celé to trvalo cca 7 min.

    Penne so zeleninou a olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som chilli a tymián

    Penne so zeleninou a olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A za chvíľu olivy, pretlak a soľ

    Penne so zeleninou a olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené penne som pridala do panvice, pomiešala, hotovo. Na tanieri som ešte pokvapkala olivovým olejom. Kto chce, môže si pridať obľúbený syr, ja som nemala teraz chuť. K tomu šalát z čerstvej zeleniny.

    Penne so zeleninou a olivami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
To je pre môj UH deň,ako stvorené,ukladám a napozajtra uvarím,super...
ria52
Vyzera to lakavo urcite to uvarim cestoviny mam rada.
afataga
neviem co je UH den, ale som rada, ak som niekomu pomohla, skratka som len bola prejeda masa, to sa mi stane malokedy :-)
ancicka
fajnové,UH - je dieta uhlohydraty,pri 90 dňovej diete.
llilla
mnma mnam ... syr netraba... takto staci :)
tykadielko
jedávam to často, len si kupujem grahamové cestovinky...olivy môžem kľudne na kilá...
ethanel
No moj taliansky kolega by ta asi pochvalil vyzera to skvelo ja sice susene bylinky moc nepouzivam radsej cerstve ,, teda pouzivam , majoran ked varim gulas :) ,, na penne alebo ake kolvek talianske cestoviny milujem 2 az 3 rocny Parmigiano-Reggiano parmezan, tento je kral medzi vsetkymi, niekedy pouzijem aj Mimolette syr pochadza z Francuzka z oblasti Lille ale musi byt dobre vyzrety tak 24 mesiacov ten mam najradsej mozes dostat aj 18 mesacny ale ten je makksi ... vhodny do salatov alebo stipka do kremovych omacok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia