Foto: klaura
Áno, dobre čítaš ... misku plnú živej šošovice, plnú energie a vitamínov ... tá nám všetkým po zime príde vhod ... určite Zobraziť celý popis Áno, dobre čítaš ... misku plnú živej šošovice, plnú energie a vitamínov ... tá nám všetkým po zime príde vhod ... určite je mnohým z vás táto téma dobre známa, berte teda tento článok ako inšpiráciu a pripomenutie. Odborníci na výživu označujú klíčky, čiže rastlinné výhonky ako najčerstvejšiu zeleninu, ktorú si môže človek vypestovať v podstate kedykoľvek a kdekoľvek ... nepotrebuješ k tomu žiadnu záhradu, ani políčko, ba ani hlinu v kvetináči.
Postup
-
1
V prvom kroku si dáme do misky poriadnu hrsť šošovice, prepláchneme ju a zalejeme vodou. Takto zaliatu necháme šošovicu naboptnať 12 hodín.
-
2
Po 12 hodinách vodu zlejeme a misku so šošovicou zakryjeme nepriehľadným vrchnákom, alebo tanierikom ... to preto, aby klíčky ostali pekné biele ...
-
3
Šošovicu v miske premývame vodou 2x denne (ráno a večer). Premyjeme, zakryjeme a čakáme ... Na 2. - 3. deň sa šošovica začína prebúdzať :
-
4
Šošovica na ďalší deň :
-
5
Na 4. - 5. deň je živý zázrak vhodný na jedenie ... tedaaa, kto nevydrží, môže začať s pojedaním aj skôr ... :)))))
-
6
Použitie krehkej pochúťky: zásadne surové do jogurtov, na maslový chlebík, do polievky namiesto vňaťky .... ja som ju schrúmkala pri televízií namiesto orieškov ... a ponúkol sa aj zarytý mäsožravec ... Papkajte aj so šošovicou ... nielen klíčky ...
Tak som namočila proso :)
@kimlo môžeš aj zasadiť ... a potom ? živé klíčky ako zješ ? :)))
veď ja som myslel po zjedení
@kimlo mne chutí aj klobáska, huspeninu tiež zjem ... tak raz do roka ... ale klíčky sú klíčky ... :)
@sovka je to krehké, chrumkavé, sladkasté a málinko aj múčne ... ako surová strukovina ... urob to na skúšku pre tie dve fešandy čo máš v nicku a skúsiš aj ty ... :))))
@hltavec ?
vytamínmi plná bomba.Som skor pre meso,ale ako píšeš dá sa to použiť rozne,neodmietol by som.
Recept je pre mňa zaujímavý uložím si ho
Ďakujem
ale začiatočníci, pozor! naklíčená fazuľa sa surová jesť neodporúča, obsahuje nejaké jedovaté látky, nechce sa mi hľadať, aké.
www.strava.sk/showdoc.do?docid=4621...
diva.aktuality.sk/clanok/21567/male-zazraky-menom-klicky/...