
Špaldový sódový chlieb (vegan)
Niekoľko sodových chlebov tu už je. Tento je bez živočíšnych surovín. Získame kilový chlieb...

Tatranská cesnaková polievka
Táto polievka patrí k druhu zložených polievok s vyššou výživovou hodnotou. Víno do nej môžeme aj...

Celozelerová zoštíhľovacia polievka
… alias „komplet zelerová“, pretože na jej prípravu som použil ako buľvu, tak aj stonky...

Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...

Zemiakové placky alebo aj cuketové
Tradičné piatkové jedlo v našej rodine. Je to môj recept, nám veľmi chutí.

Pečená dorada
Orata al forno, je originalny nazov tohoto receptu. Pochadza z juzneho Talianska. Patri k velmi zdravym jedlam....

Jarný šalát z púpavových listov
Prišla jar a s ňou príležitosť získať z prírody veľa vitamínov. Ideálnym zdrojom sú chutné mladé...

Avokádový puding
Avokádo je pre mna jedna z top potravín. Dá sa využiť na milión spôsobov a tento...

Kuskus - Couscous s oprážanou zeleninou a bylinkami
Pridávam recept do nastávajúcich horúcich dní na ľahké rýchle a osviežujúce jedlo.

Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...

Kysnuté bryndzové trojuholníky
Výborná slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať...

Vegetariánske kelové závitky
Kedysi som bola "mäsková", ale s pribúdajúcim vekom som začala objavovať bezmäsité jedlá a najmä...

Babičkina bramboračka (fotopostup)
Zemiaky a mrkvu si nakrájame, pridáme očistený zeler dáme do hrnca zalejeme 1 litom vody,...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Domáci jogurt z kozieho mlieka
Čierno-biela Maňa a škoricovo-hnedo-biela Ica. Dve kozy babky „Poľky“, v kolorite vachtárne, na lúke...

Fazuľový perkelt s viedenským párkom
K tomuto perkeltu sa tiež hodí aj tuniak alebo hermelín. Dá sa tiež zvyšok naliať do...

Ciabatta a la Marcel Ihnačák
Nechala som sa inšpirovať receptom známeho mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, ...

Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....

Pohánkovo-pšenový chlebík pre každého
Keďže dobrých chlebíkov nie je nikdy dosť, pridávam sem jeden zo svojich favoritov aj ja...

Perkelt z morčacích žalúdkov
Morka sa počíta k pochúťkam v kuchyni. Kúpila som teraz nie celú morku, len morčacie...

Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Pečeň so šampiňónmi
Slaninu pokrájame na kocky vyškvaríme na oleji, pridáme pokrájenú cibuľu, roztlačený cesnak, pečeň, ...

Kuracie stehná na cesnaku
Dnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila, ...

Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....

Kuskus a la Selma
Kuskus (Couscos), patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky. Kuskus sa nevari, ale zalieva sa vriacou vodou v...

Osviežujúci paradajkový šalát s fetou (fororecept)
V tejto horúčave sa mi nechcelo dnes variť, pripravila som pre nás tento šalátik :-)

Šalát z mladej kapustičky s uhorkou
Je leto. Aj keď to vonku vyzerá skôr na koniec septembra. K letu patria chutné...

Tvarohová nočná tortička bez múky
Keďže som dosť obmedzená surovinami, ktoré môžem konzumovať, je tu ďalšia variácia tvarohovej torty.

Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde
Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie...

Zdravé letné tekvicové chrumkanie
Robila som tekvicovú omáčku z jednej tekvice a napadlo ma spraviť z tej druhej tekvice zdravé chrumkanie...

Palačinky bez cukru a mouky
Když Vám lékař zakáže sladkosti protože Vám objevil diabetes není to lehké, chuťovým buňkám...

Jožkove rezníky
Prečo Jožkove a nie Ferkove či Paľkove? Lebo plnku si vymyslel jeden náš dobrý kamarát Jožko a...

Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...