Foto: diabambulka
Delikatesa :-)))
40 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Suroviny
1000 g |
|
3 čajové lyžičky |
|
3 čajové lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
600 ml vlažná |
|
42 g čerstvé |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
(očistené) |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, soľ, masť,ocot, sezamové semienka, ľanové semienka a rozdrvené slnečnicové semienka. Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si pripavíme kvások, ktorý vlejeme do múky a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta vypracujeme žemličky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Žemličky natrieme olejom a necháme na plechu ešte podkysnúť. Pečieme pri teplote 170-180°C 40 minút. Horúce žemličky uložíme na mriežku, prikryjeme alobalom a uterkou. Takto necháme žemličky vychladnúť. Takto pripravené žemličky sú dlho mäkučké...
-
2
Dobrú chuť :-)))
monika29875 môžeš použiť aj olej, ale najlepší je olivový do kysnutého cesta, aspoň ja to mám vyskúšané a porovnané. Takže odporúčam buď masť do cesta, alebo olivový olej :-)))