Foto: danculka
Nakoľko je tento rok veľa ovociqa,tak obnova jablkového pité....
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z ingrediencii ,až po jablká si vymiesime cesto a dáme do chladničky na 30 minút...zatial si nastrúhame jablká a rozmiešame so škoricou.. z cesta si necháme tak tretinu,potom si zvyšné cesto vyvaľkáme do kruhu...
-
2
a dáme do sil.formy...
-
3
cesto prenesieme na vaľčeku do formy,rukou povtláčame cesto do formy a posypeme strúhankou,potom na strúhanku dáme jablká so škoricou a previsnuté cesto preložíme na jablká a z kuska cesta,čo sme si nechali vyvaľkáme druhý kruh a položíme na vrch
-
4
asi takto a dáme piecť na 200 st,do ružova,nezabudnime vrch popichať,aby mala z kadial unikať para z jabĺk...
-
5
upečeky koláčik vyklopíme,nesladíme...
-
6
nadmerné množstvo jabĺk dáva koláču lahodnú chuť.
rozmyslala som, ako si tvorila vrch kolaca a chytali ma pritom komplexy, ale ked som videla, ze to je taka forma, normalne mi odlahlo. lebo moje kolace nikdy nie su take krasne a vycipkané ako tie, ktore vidam tu, na varechovych fotkach. :-)))